Hagyományőrzés

2021.07.31. 14:55

Seregszemlével is emlékeznek a magyar ősökre Bugacon

A Kárpát-medencei magyar hagyományőrzők legnagyobb lovas és gyalogos felvonulásával, régészeti és antropológiai kiállításokkal, tudományos előadásokkal és koncertekkel is várják az érdeklődőket augusztus 13. és 15. között Bugacon az Ősök napján – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az V. Ősök napja hagyományőrző fesztivál seregszemléjének résztvevői Bugacon 2019. augusztus 17-én. A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány rendezvénye a magyar õsöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

A hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvény a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. Az Ősök napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja

– írják.

A programsorozaton ezúttal is megtartják – több száz lovas és gyalogos hadi hagyományőrző részvételével – a seregszemlét és láthatók lesznek a világ legjobb lovasíjászainak bemutatói. Felelevenítik a hagyományos nomád erőpróbákat is, de lesznek lovas versenyek és vetélkedők, valamint íjászmegmérettetés is.

A világ legnagyobb természetes anyagokból készült jurtájában kapnak helyet a magyar a hun és avar örökséget bemutató régészeti és antropológiai kiállítások, a színpadon pedig népzenei és magyar táltos-zenei programok váltják majd egymást.

Emellett kézműves vásár, agár, solymász és ősi mesterség bemutatók, gyermekprogramok, illetve tudományos ismeretterjesztő előadások színesítik majd a kínálatot. A kétévente megrendezett ünnep részletes programja a www.kurultaj.hu, az www.osoknapja.hu, valamint www.facebook.com/kurultaj oldalakon lesz olvasható.

Borítókép: az V. Ősök napja hagyományőrző fesztivál seregszemléjének résztvevői Bugacon 2019. augusztus 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában