Recirquel

2021.08.10. 12:52

Magyar cirkuszművészek kápráztatják el a nemzetközi közönséget

A társulat a Cultura Nova holland kulturális rendezvény kiemelt fellépője lesz, valamint a Noordezon fesztiválon is szerepelni fog.

Members of the Hungarian circus dance company "Recirquel" perform on the stage of the Budapest Arts' Palace (Muepa) in the frame of the CAFe (Budapest Contemporary Arts Festival) during the premiere of the show "Solus Amor", directed by the Hungarian art director Bence Vagi, in Budapest, Hungary, on October 15, 2020. - The Recirquel fuses contemporary circus with classical and modern dance creating "cirque dance", a new language in the performing arts. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Augusztusban tizennégy alkalommal lép fel a Recirquel Hollandiában, ahol a magyar társulat két jelentős kulturális fesztivál, a Cultura Nova és a Noorderzon vendége lesz.

A Vági Bence rendezésében megvalósuló My Land című előadást tíz alkalommal mutatják be a művészek. A produkció, amely több nemzetközi fesztiválon is komoly szakmai elismerést gyűjtött már be, a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvözi. Ezenkívül a társulat négyszer lép fel a Solus Amor című összeállítással. A fesztivál közönsége előtt most debütáló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül.

A Recirquel negyedik alkalommal lép fel a Cultura Nova fesztiválon, amelynek idén a hivatalos plakátjain is a magyar társulat szerepel. 2015-ben A Meztelen Bohóc, 2018-ban a Párizs Éjjel, míg 2019-ben a My Land című produkciók arattak közönségsikert Heerlenben.

Első alkalommal szerepel viszont a társulat az évente 135 ezer látogatót vonzó groningeni Noordezon fesztiválon. A rendezvényen a színház, a tánc, a zene, az irodalom, valamint a vizuális művészet képviselői mutatkoznak be a világ minden tájáról. A magyar csapat tíz groningeni előadására már elővételben elkelt az összes jegy.

A Solus Amortés a My Land című produkciókat szeptember 9-től a magyar közönség is láthatja a Müpa színpadán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában