Táncművészet

2021.10.17. 19:00

Könyv jelent meg a Pécsi Balett megalakulásának 60. évfordulójára

A táncművészekről készült művészi fotókkal színesített, egyedi technikával nyomtatott albumot jelentetett meg fennállásának 60. évfordulójára a Pécsi Balett – közölte a társulat pénteken az MTI-vel.

A Pécsi Balett társulatának tagjai táncolnak Zachár Lóránd és Cameron McMillan H-arcok címû kortárs balett mûvének budapesti premierjén a Nemzeti Táncszínházban 2014. február 14-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

A Pécsi Balett 60 című kiadványban a társulat mostani táncművészei szokatlan, olykor meghökkentő pózokban, különleges beállításokban láthatók.

Borbás Betti fotóit Rajnai Richárd grafikai ötletei egészítik ki, a táncművészek Kozarics Viktor ruháit viselik a képeken. A Pécsi Balett folyamatosan közzéteszi a képeket közösségi oldalain. A kiadvány az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg, és a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain vehető meg – közölte a társulat.

Borítókép: A Pécsi Balett társulatának tagjai táncolnak Zachár Lóránd és Cameron McMillan H-arcok című kortárs balett művének budapesti premierjén a Nemzeti Táncszínházban 2014. február 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában