világszínvonalon

2021.11.06. 10:45

Elindult a jegyértékesítés a Müpa 2022-es programjaira

Jövőre is a nemzetközi klasszikus és könnyűzenei színtér, a magyar kulturális élet legkiemelkedőbb előadóival, valamint jól ismert fesztiváljaival és tematikus programsorozataival várja a nézőket a Müpa, amely pénteken kezdte a jegyek értékesítését.

Budapest, 2020. december 5. Turisták gyönyörködnek Budapest panorámájában a Gellért-hegyrõl, háttérben a Nemzeti Színház és a MÜPA épülete esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / Bizományosi

Fotó: Róka László

A 2021/22-es évad második felében a fellépők között lesz Jacob Collier, Christian Thielemann és a Drezdai Staatskapelle, Baráth Emőke és Philippe Jaroussky, Joyce DiDonato és az Il Pomo d'Oro, Pat Metheny, Cyrille Aimée, Rolando Villazón vagy Müller Péter Sziámi – közölte a Müpa.

A Müpa a 2021/22-es szezonra nem bérleteket kínál: egyesével értékesíti előadásait.

A brit Jacob Collier-t az interneten milliók követik, pályáját olyan világsztárok egyengették, mint Herbie Hancock vagy Quincy Jones. A különböző stílusokat és irányzatokat magába foglaló, többlemezes Djesse projektjének esszenciájával a Müpába is ellátogat február 2-án.

Wayne Marshall angliai születésű orgonaművész saját improvizációi mellett a 19-20. század francia orgonarepertoárjából és a 20. század remekeiből ad ízelítőt február 8-án.

Hetvenedik születésnapja alkalmából a hazai pop emblematikus figurája, Müller Péter Sziámi és együttese az Óbudai Danubia Zenekarral, valamint vendégekkel február 21-én ad ünnepi koncertet, amelyen legismertebb slágerei mellett friss szerzeményei is helyet kapnak.

A 2021/2022-es évad művészének választott szoprán, Baráth Emőke ismét Philippe Jarousskyval dolgozik. Március 2-i, Händel legszebb műveiből összeállított koncertjük különlegessége, hogy a kontratenort a karmesteri pulpituson köszönthetjük.

A Régizene Fesztiválon márciusban Cherubini és Händel művei mellett a katalán reneszánsz remekeiből is ízelítőt kaphatnak az érdeklődők, a programot a világhírű mexikói tenor, Rolando Villazón és az Ensemble L'Arpeggiata estje koronázza meg március 4-én.

Az opera világának másik csillaga, a New York-i Metropolitan dívája, Joyce DiDonato a paradicsomi lét témáját körbejáró tematikus estjén az Il Pomo d'Oro zenekarral lép színpadra, hogy Cavalli, Händel, Purcell, Gluck, Wagner és Mahler muzsikájával szórakoztassa a közönséget március 22-én.

A Jazzlegendák sorozat következő fellépője Pat Metheny lesz. A rengeteg díjjal és lelkes rajongótáborral rendelkező amerikai gitárhős feltörekvő tehetségeket a középpontba állító Side-Eye című produkcióját hozza el a Müpába április 28-án.

A háromnapos Jazztavasz keretében a francia-dominikai Cyrille Aimée május 15-i koncertje mellett a Yellowjackets és a WDR Big Band műsora (május 14.), illetve a Sarah McKenzie Group és Bolla Gábor játéka (május 13.) emelkedik ki.

Christian Thielemann sztárkarmesterrel és ínyenc műsorral érkezik a Müpába a Drezdai Staatskapelle május 26-án. Az együttes koncertjén Mendelssohn Skót szimfóniája és Zemlinsky egy kevéssé ismert alkotása csendül fel.

Az intézmény fesztiváljai sorában a Budapesti Wagner-napok 2022-ben június 9-től 22-ig tartanak. A Fischer Ádám művészeti vezetésével életre hívott eseménysorozaton a Ring mellett René Pape dalestjét és a Rienzit is hallhatja a közönség.

Folytatódnak a Müpa népszerű irodalmi és zenés sorozatai is: a New York-i Metropolitan Opera közvetítései között három új előadást és klasszikusokat is találnak az érdeklődők, emellett újcirkusz- és táncelőadások is lesznek.

Borítókép: A Müpa épülete esti kivilágításban a Gellért-hegyről / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában