Versenyprogram

2021.11.15. 16:45

Indul a Sára Sándor emlékének szentelt XX. Lakiteleki Filmszemle

A versenyre idén is krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni.

Forrás: Fortepan

Fotó: Szalay Zoltán

A versenyre falvak, városok, iskolák, televíziós csatornák, filmkészítő közösségek és magánszemélyek jelentkezését várták az ország határain túlról is minden 2015 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi lakiteleki filmszemléken még nem szerepelt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Nevezni idén is krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehetett.

A program már kedden este elkezdődik egy versenyen kívüli Sára Sándor-film vetítésével, majd kötetlen szakmai beszélgetés, illetve megemlékezés lesz Sára Sándorról. A program Sára Balázs Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa, az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének vezetője és Buglya Sándor érdemes művész, Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, az MMA film- és fotóművészeti tagozatának vezetője, a zsűri elnöke vezetésével zajlik majd.

Szerdán reggel az ünnepélyes megnyitót követően elkezdődik az előzsűri által kiválasztott filmek vetítése.

A versenyfilmek vetítését szerdán és csütörtökön vacsora és találkozás követi a filmek alkotóival, illetve kötetlen szakmai beszélgetés a zsűri tagjaival. A zsűri zártkörű értékelését csütörtök délután tartják. Pénteken reggel pedig a díjkiosztó ünnepség és a díjnyertes filmek vetítése lesz. A XX. Lakiteleki Filmszemlét Sára Sándor-szobor avatás zárja.

2010 óta a lakiteleki filmszemlén a Magyar Nemzet különdíjával is ismernek el alkotókat, alkotásokat.

A részletes versenyprogram, illetve a zsűri elnökével, Buglya Sándor filmrendezővel a XX. Lakiteleki Filmszemle kapcsán készült korábbi interjú a Magyar Nemzet portálján olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában