Online vetélkedő

2021.11.22. 12:00

Törőcsik Mari előtt tiszteleg a Nagy Magyar Filmteszt

A 3 fordulós játékban kérdésekre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban.

Ötödjére rendezi meg DUE Médiahálózata a Nagy Magyar Filmtesztet, amely idén kiemelten foglalkozik az áprilisban elhunyt Törőcsik Marival, de megemlékezik Jancsó Miklós rendezőről is. A vetélkedő első fordulójában a 14 és 20 év közötti diákok február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre.

A háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban.

A szervezők idén külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt.

Ugyancsak feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

Február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre a diákok a vetélkedő első fordulójában. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 4-én lesz az Újpest Rendezvénytérben.

A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14 és 20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában