Ajándék

2021.12.23. 11:45

Az Operaház két és fél napra elérhetővé teszi A diótörő előadást

Karácsonyi ajándékként bárki számára elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció egy korábban rögzített felvételét a Magyar Állami Operaház, amely ünnepi videóklipet is készített társulata közreműködésével.

"A diótörő szinte már nem is balett, hanem egyfajta rítus, ami része lett a családok tízezreinek karácsony táján. Aki nem tud eljutni személyesen az előadásra az Operaházba, annak 24-én, szenteste 16 órától lehetővé tesszük, hogy megtalálja a világhálón és a legjobb minőségben élvezhesse" 

- mondta Ókovács Szilveszter főigazgató az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Mint kifejtette, a megtekintési lehetőség karácsony másnapja éjfélig, tehát két és fél napig áll rendelkezésre.

Az igazgató szólt arról is, hogy mintegy száz közreműködővel, a magyar operaénekesek krémjével készült egy videoklip egy francia eredetű karácsonyi dalra, amely az Opera közösségi oldalán tekinthető meg.

"Látható és hallható a kisfilmben az Operaház zenekara, énekkara, gyermekkara, a Magyar Nemzeti Balett művészei. Az igazi örömzenét Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényelte, az operatőr-rendező Czeglédi Zsombor volt. Kicsit betekintést engedtünk a klipben a várakozás időszakában lévő Operába, tehát afféle adventi képek ezek, és várjuk a ház márciusi kinyitását. A klip az Eiffel Műhelyházban készült" - fejtette ki Ókovács Szilveszter.

A karácsonyi videóklipet az Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára készítették.

A főigazgató kiemelte: nyitott a lehetőség arra, hogy karaoke változatban bárki rögzítse a dalt családjával a hozzáférhetővé tett zenei alapra, a kiadott magyar szövegre és kottára. A legjobb visszaküldött családi videoklipek készítői értékes nyereményekben részesülnek. A hang- vagy videófelvételeket a közreműködők megjelölésével 2022. január 3-ig várják a [email protected] e-mail-címre.

Borítókép: opera.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában