Premierek

2022.02.05. 08:30

A Farsangi lakodalom című magyar vígoperát is bemutatja februárban a dalszínház

A Farsangi lakodalom című magyar vígopera mellett Dohnányi Ernő Simona néni és Hubay Jenő A cremonai hegedűs című operáját is közönség előtt mutatja be a dalszínház februárban a budapesti Eiffel Műhelyházban.

A 2021. januárjában online közvetítés formájában bemutatott két késő romantikus egyfelvonásost, Dohnányi Ernő Simona néni és Hubay Jenő A cremonai hegedűs című operáját szombaton immár közönség előtt mutatja be az Opera Dohnányi Olivér vezényletével. A két előadást közös koncepció mentén Varga Bence vitte színre - közölte a dalszínház.     

A Simona néni és A cremonai hegedűs látványvilága Fekete Anna díszlet- és Schütz Nikolett jelmeztervező munkája, mindkét művet Galambos Attila új magyar fordításában hallhatja a közönség. 

A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) ahogy tavaly is, Dohnányi Ernő távoli rokona, a nemzetközi koncertéletben Oliver von Dohnányiként ismert Dohnányi Olivér vezényli.     

A Simona néni Megyesi Schwarz Lúcia (Simona néni), Miksch Adrienn (Beatrice), Sáfár Orsolya (Giacinta), Varga Donát (Ghino), Cseh Antal (Florio) és Pataki Bence (Nuto) tolmácsolásában hangzik el.     

A cremonai hegedűs című darabban az idei évadban Ferrari mester szerepét Cser Krisztián, Gianninát Molnár Ágnes, a Polgármestert pedig Kiss András alakítja.     

A két egyfelvonásos az idei évadban február 5-én, 11-én, 13-án, 18-án és 20-án látható.     

Egy zord időjárás által összezárt közösségben szövődő szerelem történetét dolgozza fel Poldini Ede Farsangi lakodalom című vígoperája, amely február 19-én, 26-án és 27-én látható. Almási-Tóth András rendező a közelmúltra is reflektáló rendezésében a főbb szerepeket Kristóf Réka/Zavaros Eszter, Rab Gyula/Bartos Barna, valamint Szegedi Csaba, Miksch Adrienn és Meláth Andrea énekli, vezényel Sándor Szabolcs.

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában