Támogatás

2022.02.07. 12:36

Hétfőtől lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjára

Hétfőtől március 21-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjára - közölte a köztestület hétfőn.

Az MMA ötödik alkalommal hirdeti meg a művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek 100 nyertese három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjra lesz jogosult. 

Jelentkezni az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén lehet március 21-ig.

A pályázati kategóriában szerepel az építőművészet, a film- és fotóművészet, az iparművészet és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet.

Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2022. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de a pályázati kiírás időpontjában (2022. február 7.) még nem töltötte be 50. életévét.

A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti, művészetelméleti végzettség, szakképzettség. A pályázatot az osztondij.mma-mmki.hu honlapon a leírtaknak megfelelően lehet benyújtani, ezt megelőzően minden regisztrációval nem rendelkező pályázónak regisztrálnia kell.

A program nem csupán az ösztöndíj folyósítására szorítkozik, de a támogatási időszakban az alkotás folyamatát segítő szakmai mentorálásra, valamint utógondozásra, publikációra, bemutatkozásra is lehetőséget biztosít.

Az ösztöndíjasok rendszeresen szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért sikereikről és eredményeikről, valamint megvitathatják egymással az adott művészeti terület kérdéseit.

A pályázati támogatási időszak kezdete 2022. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2025. augusztus 31. Az ösztöndíjjal kapcsolatban minden fontos információ megtalálható az osztondij.mma-mmki.hu honlapon.

A programszerű, három évre szóló ösztöndíjprogram célja alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A program emellett szakmai partneri szerepet biztosít az ösztöndíjat nyert művészek, művészetelméleti szakemberek pályakezdéséhez, pályájuk kiteljesedéséhez, kiemelkedő alkotások, előadások, kutatások és tanulmányok létrehozásához.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában