Lehetőség

2022.03.23. 08:39

Több mint tízszeres a túljelentkezés az MMA Művészeti Ösztöndíjprogramra

Több mint tízszeres a túljelentkezés a 2022-2025. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogramra; a hétfői határidő lejártáig több mint ezer pályaművet nyújtottak be.

A Magyar Művészeti Akadémia idén ötödik alkalommal három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázatot 100 fő részére.
   

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) az ösztöndíjprogram lebonyolítójaként március 21-én éjfélig kilenc művészeti területről várta a pályázatokat - áll az MMA MMKI közleményében.
   

A 2018-ban indult projekt népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén is több mint tízszeres túljelentkezéssel zárult a pályázat 

- emelik ki a közleményben.
   

Mint Kocsis Miklóst, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatóját idézik, építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet és zeneművészet kategóriákban 1032 formailag érvényes projekt érkezett. A legnépszerűbb művészeti ágnak a képző-, és a zeneművészet bizonyult, míg előbbire 219, addig utóbbira 149 pályaművet adtak be a 18-50 év közötti jelentkezők.
   

Az ösztöndíjprogram célja - programszerű, három évre szóló - alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.
   

A tartalmilag is érvényes pályázatok első körös bírálata áprilisban kezdődik, a nyertesek névsorát pedig júniusban hirdetik ki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában