Komolyzene

2022.09.26. 11:51

A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik a Felfedezések sorozat a Müpában

A hangversenyen több részletet hallhatunk Robert Schumann műveiből és Dvorák Csellóversenye is elhangzik Gyüdi Sándor vezényletével, Kovács Gergely zongoraművész és Jeongheon Nam dél-koreai csellóművész közreműködésével – közölte a Müpa.

A Dél-Alföld legjelentősebb zeneművészeti együttese a Szegedi Szimfonikus zenekar nyitja meg a rendezvénysorozatot

Forrás: www.symph-szeged.hu

A koncerteket 18.30-as kezdettel, Előhang címmel beszélgetések előzik meg, amelyeken az előadásokra jeggyel rendelkezők a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről. A beszélgetések házigazdája Becze Szilvia.

A Felfedezések novemberi koncertjére Prokofjev csellóra és zenekarra írt kései Sinfonia concertantéjával és egy magyar zeneszerző vadonatúj művének ősbemutatójával is készül a Farkas Róbert vezényelte MÁV Szimfonikusok.

 Az ONYX című opusz szerzője Dragony Tímea, a darab szólistája pedig Temesvári Bence, aki tavaly óta a Bécsi Szimfonikusok szólamvezető csellistája. Az est másik szólista vendége a zongorista Magyar Valentin, aki Grieg a-moll versenyművét adja elő.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjén Dohnányi Ernő 1909-es fisz-moll szvitje, Liszt Prométheusza és Rahmanyinov I. (c-moll) zongoraversenye szólal meg. Az eseményen nemcsak ez utóbbi remekmű szólistája, Anton Gerzenberg, de az est karmestere, a 2021-es llíriai 1. Nemzetközi Karmesterverseny első díját elnyerő Török Levente is a sorozatban felbukkanó ifjú muzsikusok sorát bővíti.    

A Győri Filharmonikusok Weber-, Mendelssohn-, Borogyin- és Prokofjev-művekkel zárják a Felfedezések 2022/23-as évadát. 

A felhangzó Mendelssohn-hegedűverseny szólistája a hegedűművészként és zeneszerzőként egyaránt sikeres Stark János Mátyás lesz, míg Prokofjev III. zongoraversenyét a 2021-es Liszt Zongoraverseny különdíjasa, a grúz Tamta Magradze játssza. A koncert dirigense Rajna Martin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában