Advent

2022.11.30. 06:37

Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít a Müpa

A Müpa számos meglepetéssel készül az idei adventi időszakra: többek között hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót hirdetett, honlapján pedig szórakoztató karácsonyi tartalmakat kínál - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Az intézmény jótékonysági akcióit hirdet, ennek keretében 

megkímélt állapotú, kisebb, kézben szállítható méretű hangszereket, és feleslegessé vált eredeti kottákat várnak adományként, hogy azok a jövő muzsikusainak fejlődését szolgálhassák.

A közleményben kiemelik, hogy a felajánlott kottákat és hangszereket a Müpában lehet leadni, majd a jótékonysági akció keretében elvégzik az összegyűjtött hangszereken az esetlegesen szükséges javításokat, és 2023 folyamán átadják azokat a Partneriskola-programban részt vevő, rászoruló intézményeknek.   

Az intézmény ünnepre készített weboldalán, amely a karacsony.mupa.hu címen érhető el, megtalálhatók az Müpához kötődő hazai és nemzetközi sztárok, valamint az évad művészeinek kedvenc receptjei, így mindenki az asztalra varázsolhatja mások mellett Grecsó Krisztián, Fischer Ádám vagy épp Boldoczki Gábor trombitaművész, Varga Judit zeneszerző egy-egy kipróbált fogását, de a Müpa számos podcastadása közül is kiválaszthatja a kedvére valót.   

Emellett a Csináld magad! és a DIY dekorációs ötletek menüpontokat választva az érdeklődők saját gyártású ajándékokhoz és újrahasznosított papírdíszek elkészítéséhez találhatnak kreatív útmutatókat - áll a közleményben.   

Ünnepi kihívás - Művészek párbaja címmel videósorozatot indít az intézmény, az epizódokban a Müpában fellépő művészek, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Vitáris Iván, Héra Barnabás és Springer Márton, Horti Lilla és Bretz Gábor, valamint Bognár Szilvia és Balogh Kálmán mérik össze tudásukat és ügyességüket olyan tipikusan karácsonyi feladatokban, mint a fenyőfaállítás, a mézeskalács-díszítés vagy éppen a nem szokványos formájú tárgyak esztétikus becsomagolása.   

A Müpa Junior menüpontban színezőket találnak a legkisebbek, a Müpa ebben az időszakban regisztráció nélkül elérhető médiatára pedig újabb, eddig nem látott koncertfelvételekkel bővült - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában