Évforduló

2023.01.23. 12:55

Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a Magyar Zene Háza tiszteletére

Az egyéves évfordulóra készített bélyegre az intézmény épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

A Liget Budapest Projekt keretében épült Magyar Zene Házának belső tere a Városligetben. Az épület a nemzetközileg elismert sztárépítész, Fudzsimoto Szú tervei alapján készült

Forrás: MTVA Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba a Magyar Zene Háza egyéves jubileumára hétfőn.

A bélyegre az intézmény épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

A Magyar Posta hétfői közleménye szerint a fekete sorszámú, perforált bélyegblokk ötvenezer, a piros sorszámú, vágott változat négyezer példányban készült. A bélyeget Palkó György művészfotói alapján Kara György grafikusművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság hétfőtől megvásárolható a Filapostán, egyes postahelyeken és a Magyar Posta weboldalán.

A Magyar Posta a Magyar Zene Háza tiszteletére alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba
Forrás: Magyar Posta Zrt.

Mint írják, a Magyar Zene Házát 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A Liget Budapest Projekt részeként megvalósult épület Fudzsimoto Szu japán építész tervei alapján épült fel.

Mint a közlemény emlékeztet, a japán építész hatalmas üvegfalat tervezett, ami körülöleli a házat, átláthatóságot és légiességet kölcsönözve neki. Az épület másik, ikonikus jellemzője az organikus tetőszerkezet: a "lebegő kalap", amelyet a hanghullámból kiindulva hajlított meg a tervező, ráadásul a tetőzet felületét csaknem 100 egyedi tervezésű lyuk töri át.

A formabontó külcsínhez egyedi belső felépítés párosul, az intézmény összetett zenei- és programkínálatát, funkcióit az épület hármas szintfelosztása is tükrözi - derül ki a közleményből.

A megnyitás óta eltelt egy év alatt közel egymillió látogatója volt az intézménynek. Mint írják, januártól a "Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című, első időszaki tárlata tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában