Petőfi 200

2023.03.12. 22:05

Petőfi Sándor-est lesz a Várkert Bazárban

Petőfi Sándor-estet rendeznek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából március 14-én a Várkert Bazárban, az Irodalmi szerelmek sorozatban.

juhász Anna irodalmár, az Irodalmi Karaván programigazgatója beszédet mond a Ki vagyok én? Petőfi arcai című zenés-irodalmi előadás előtt a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében 2023. február 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

A Várkert Irodalom Irodalmi szerelmek sorozatában Petőfi Sándor szerelmi költészetén keresztül ismerhető meg a költő, a programot beszélgetések, zenés felolvasószínház és a Sose lesz vége című film színesíti - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Mint írják, 

a március 14-én 19 órakor kezdődő irodalmi eseményen meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját. 

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Petőfi 200 emlékév tiszteletére forgatta le Somossy Barbara - a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója - a Sose lesz vége című vizsgafilmjét, egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi drámát, amelyet A csaplárné a betyárt szerette című Petőfi vers ihletett. 

A Petőfi-est vendége lesz Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, Márkos Albert csellista, zeneszerző, valamint a Sose lesz vége című kisjátékfilm alkotói, Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr és a film egyik főszereplője, Szűcs Nelli színművésznő. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában