Élethű viaszfigurák

2023.05.24. 10:00

Magyar hírességekkel is találkozhatunk a budapesti Madame Tussauds-kiállításon (fotók)

Több világváros után május 25-én Budapesten, a Palazzo Dorottyában is megnyílik a Madame Tussauds-kiállítás 51 élethű magyar és külföldi viaszfigurával – írja az MTI.

MW

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a viaszszobra mellett a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai sajtópremierjén Chris Scurrah, a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője felidézte, hogy a Merlin a világ egyik legnagyobb szolgáltatója, évente 67 millió látogatót vonz olyan attrakcióival, mint a Legoland, a London Eye, a Sea Life és a Madame Tussauds-panoptikum – fogalmazott.

Mint kiemelte, a Madame Tussauds Budapest az első egyedileg fejlesztett és újonnan épített franchise helyi partnerekkel.

Paul Fox, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete úgy fogalmazott, hogy nemcsak a világhírű kiállítás terjeszkedését ünnepelik, hanem Budapest gazdag kulturális örökségét és vibráló szellemiségét is.

I. MÁTYÁS
Mátyás király viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A nagykövet kiemelte, hogy nagyszerű brit márka veti meg lábát Magyarországon, és jelenleg ez az egyetlen Madame Tussauds-panoptikum Közép-Európában.

Kreinbacher József, a Madame Tussauds Budapest tulajdonosa Pablo Picassót idézve azt mondta: „Minden, ami elképzelhető, az valósággá válik, és minden, amit az emberi képzelet el tud képzelni, az megvalósítható”.

PUSKÁS Ferenc
Puskás Ferenc labdarúgó viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a 150 éves Budapestnek egyfajta ajándék a Tussauds-panoptikum, amelynek viaszfigurái olyan emberközeli érzést adnak, mintha közös történetünk lenne az itt látható hírességekkel. Mint mondta, ezen a kiállításon megtalálhatók a jelen, a múlt és a régmúlt figurái is, ami kicsit olyan, mint maga az egész város.

A szervezők közleménye szerint a világ 24. Madame Tussauds-produkciója 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó installációkat hozza el a közönségnek.

Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású hírességgel találkozhatnak a látogatók, ezek kizárólag a budapesti produkció számára készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében.

FERENC pápa
Ferenc pápa viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A dokumentum felidézi, hogy a tervezési szakaszban megkérdezték a közönséget, hogy kikre lenne kíváncsi a leginkább.

A tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal találkozhatnak a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán, és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világban is.

FALK, Peter
Peter Falk amerikai színész viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Magyar és külföldi személyiségek is helyet kaptak a budapesti Madame Tussauds-kiállításon: többek között Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István és Zámbó Jimmy, valamint Ferenc pápa, a néhai II. Erzsébet királynő, Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penélope Cruz, Hszi Csin-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ronald Reagan, Steven Spielberg és Donald Trump viaszszobra látható.

Kizárólag Budapesten találkozhat a nagyközönség Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű szobraival

– emelték ki a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában