történelmi dráma

2021.05.09. 19:15

Cannes-ban mutatják be Paul Verhoven legújabb filmjét

A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmjét a francia Virginie Efirával a főszerepben – közölték a szervezők Párizsban.

Total Recall Year : 1990 USA Director : Paul Verhoeven Paul Verhoeven Tournage Restricted to editorial use. See caption for more information about restrictions. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by 7e Art/Carolco Pictures / Photo12 via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: 7e Art/Carolco Pictures

Az Elemi ösztön rendezőjének legújabb alkotását már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A holland rendező visszatérő vendég a Croisette-en, de díjat még soha nem nyert.

A provokatív alkotó legújabb alkotása a fesztivál tájékoztatása szerint a pestis által sújtott XV. századi Itáliában játszódik, főhőse egy apácajelölt, aki gyerekkorától kezdve csodákat képest tenni egy toszkán zárdában. A 2018-ban forgatott történelmi dráma megtörtént események alapján készült, Virginie Efira mellett a főbb szerepekben Charlotte Rampling és Lambert Wilson látható.

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott többi film listáját május 27-én teszik közzé a szervezők.

A cannes-i fesztivál egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a nagyobb filmfesztiválokat a koronavírus-járvány miatt csak interneten tudták megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában