Bódító zsenialitás

2017.08.17. 16:23

Einaudi ráadáskoncertet ad a Müpában

Két alkalommal, szeptember 10-én és 12-én is fellép Ludovico Einaudi olasz zeneszerző-zongorista a budapesti Müpában.

FRANCE, Paris: Italian composer and pianist Ludovico Einaudi performs at Le Grand Rex concert hall on January 21, 2014. CITIZENSIDE/PAUL CHARBIT

Forrás: Citizenside

Fotó: PAUL CHARBIT

A szeptember 10-i extra koncertre a jegyértékesítés augusztus 22-én 10 órától indul a Müpa állandó jegypénztáraiban és online felületén.

Az esten Ludovico Einaudi (zongora) mellett közreműködik Redi Hasa (cselló), Federico Mecozzi (hegedű), Francesco Arcuri (gitár), Alberto Fabris (basszusgitár, elektronika) és Riccardo Lagana (ütőhangszerek).

Ludovico Einaudi első alkalommal lép fel Magyarországon, a jegyek pillanatok alatt fogytak el a szeptember 12-re meghirdetett koncertre. A zeneszerző-zongorista a nagy érdeklődésre való tekintettel igent mondott arra, hogy még egy alkalommal, szeptember 10-én is színpadra álljon a budapesti Müpában.

Ludovico Einaudi zenei pályafutása a milánói konzervatórium elvégzése után, az 1980-as évek elején bontakozott ki. Zongorára, kamara- és szimfonikus zenekarra egyaránt számos darabot írt, majd a video-, a tánc- és a balettművészet felé fordult. A kilencvenes évektől több televíziós sorozat és mozifilm zeneszerzője lett, melyek közül az Ez itt Anglia, a Doktor Zsivágó, az Alattomos és az Életrevalók hazánkban is látható volt. Napjainkig huszonkét lemeze jelent meg. Első magyarországi fellépésére legutóbbi, Elements címmel megjelent albumának zenészei kísérik el.

(Borítókép: Citizenside / Paul Charbit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában