Különlegességek

2021.12.02. 07:19

Kalapács alá kerülnek Dobó Kata mesefilmjének ruhái – mutatjuk, hol lehet licitálni

Dobó Kata december 9-én mozikba kerülő családi mesefilmjének címe, az El a kezekkel a Papámtól! már mostanra ismerősen csenghet sokak számára, hiszen a MEGAFILM gyártásában hamarosan debütáló produkció rendezője és szereplői beálltak a Cipősdoboz Kampányt népszerűsítő „dobozolók” sorába. Most egy jótékonysági aukcióval is igyekeznek még több gyermek arcára mosolyt csalni.

A Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciója 18. éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket karácsonyi ajándékdobozok gyűjtésével és a gyermekekhez való eljuttatásával (a tavalyi évben több mint 30 000 darabbal), boldogabbá téve számukra a karácsonyt. Sajnos sok esetben ez az egyetlen ajándék, ami a karácsonyfájuk alá kerül. Ehhez járul most hozzá a MEGAFILM produkció kincseivel, az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm főszereplőinek gyönyörű ruháival, az elismert jelmeztervező, Bárdosi Ibolya munkáival – írja a Metropol.

„Már régóta szerettem volna meséhez tervezni, ez volt az első! A mese, mint műfaj tág lehetőségeket adott a tervezésre, nem kötötte a kezem egyetlen korszak sem. Ismertem a szereplőket, így a ruháikat konkrétan rájuk tervezhettem. Az anyagok Olaszországból, Németországból és itthonról származnak, a ruhák hónapokig készültek egy külön erre a célra létrehozott jelmezbázison”- meséli Bárdosi Ibolya, tervező.

Megvehető a Csobot Adél által viselt menyasszonyi ruha, ami Eszter karakteréhez kötődik. „Ezt a ruhát a 60-as évek rövid menyasszonyi ruhái ihlették, a kézzel ráapplikált rengeteg apró virág Eszter lágy nőiességét hangsúlyozza”– mondja Bárdosi Ibolya.

A Pálmai Anna színművésznő által a makulátlanul elegáns, ármányos és ízig-vérig elszánt Viola szerepében viselt különleges ruha is elvihető.

„Viola sziluettjét az 50-es évek ruhái ihlették, modern elemekkel ötvözve. Az ő esetében kontrasztos anyagokat és színeket használtam, hegyes-szurkálódós karaktere a ruhái formavilágában is visszaköszön.”

Forrás: Megafilm

A Gubás Gabi által a bölcs és tapasztalt Kamilla szerepében viselt látványos kosztüm a XIX.század végét idézi, a Marczinka Bori által viselt, cserfes és bátor Dorka ikonikus, egyedi ruháit a a játékos, kicsit futurisztikus formák határozzák meg.

Forrás: Megafilm

Licitáljon a ruhákra ITT december 31-ig, és szerezzen magának örömet egy kivételes, gyűjtői darabbal, amivel egyúttal egy egész csapat kisgyereknek teheti szebbé az ünnepeit! Az aukció teljes bevételét a Baptista Szeretetszolgálat kapja.

Borítókép: Csobot Adél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában