Játék

2017.11.18. 07:40

Kitolták a Kodály nyomában című vetélkedő nevezési határidejét

Az országos játék első és második fordulójára a szervezők immár november 28-ig várják az ifjú és amatőr táncosok, zenészek, kórusok és képzőművészek nevezéseit az át- vagy feldolgozott Kodály-művekkel, táncokkal, alkotásokkal, valamint a kvíz megfejtéseivel.

Zoltan Kodaly (1882-1967), compositeur hongrois. RV-359136

Fotó: Roger-Viollet

A játékra egyénileg vagy ötfős csapatban lehet nevezni, minden csapatban legfeljebb két 18 év feletti csapattag lehet – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kiírók kiemelték, hogy a népdalok és a koreográfia újragondolásához akár a mai kor népszerű zenei és táncstílusaiból is lehet választani, az illusztrációk esetén pedig az adott zenemű vizuális megjelenítését is értékeli a zsűri.

A zenés és táncos feladatok esetén fontos tudnivaló még, hogy a produkciókat rögzíteni kell, és a YouTube-ra való feltöltésük után a link elküldésével lehet nevezni a játékra.

A zsűri által legjobbnak ítélt 18-18 átdolgozott népdalból vagy táncfantáziából a közönség is megszavazhatja kedvencét a játék honlapján december 1. és 10. között.

Borítókép: Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában