Kreatív megoldások

2020.11.22. 13:31

Kortárs alkotóknak szóló pályázatot hirdetett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

A cirkuszművészet és a társművészetek kapcsolatát akarják erősíteni.

Budapest, 2019. április 20. A német Jana Posna kutyaszáma a Fõvárosi Nagycirkusz Repülõcirkusz címû mûsorának próbáján 2019. április 19-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Nemzeti Cirkuszművészei Központ pályázataival tovább kívánja erősíteni a cirkuszművészet és a társművészetek, illetve a kortárs alkotók kapcsolatát.

A 130 éves Fővárosi Nagycirkusz arculatának teljes megújítására kiírt pályázaton olyan trendalkotó, kreatív megoldásokat keresnek, amelyek szakítanak a sablonos ábrázolással és kiemelik a cirkuszművészet különlegességét, melynek nélkülözhetetlen eleme a kifejező stílus, emblematikus színvilág ábrázolása.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fotópályázatával a Fővárosi Nagycirkusz produkcióit és a manézs mögötti világot szeretné a hazai és a nemzetközi fotóművészet tehetségeinek szemével új, egyéni megvilágításba helyezni, bemutatva mindazt a munkát, áldozatot, emberi kitartást és határfeszegetést, ami a közönség szeme elől rejtve marad.

A harmadik művészeti pályázat lebonyolításában a kortárs alkotóművészet támogató intézménye, a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. segíti a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot. A több mint tízmillió forint összdíjazású felhívással a cirkuszművészet sokszínű világát és szellemi örökségét szeretnék kortárs nézőpontból illusztrálni, melyben a kitartás, a bizalom és az egyensúly kiemelt szerepet kap.

A pályázati felhívások a Fővárosi Nagycirkusz weboldalán érhetők el.

Borítókép: A német Jana Posna kutyaszáma a Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című műsorának próbáján 2019. április 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában