90. születésnap

2017.11.22. 19:22

Lator László költő kapta a Wessely-díjat

Wessely László-díjat adományozott az Európa Könyvkiadó Lator László Kossuth-díjas költő, műfordítónak, egyetemi tanárnak több évtizedes kimagasló versfordítói, irodalmári, oktatói és irodalomszervező tevékenységéért.

Budapest, 2016. június 9. Lator László Kossuth-díjas költõ a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok nyitónapján a Vörösmarty téren, Budapesten 2016. június 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Lator László november 19-én ünnepelte 90. születésnapját, az évfordulóhoz kapcsolódva vehette át az elismerést – közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.

A Wessely László-díjat az Európa Könyvkiadó néhai jeles műfordítójának hagyatékából testvére, André Wessel alapította 1980-ban a kiadóval közösen az előző év kiemelkedő műfordítói teljesítményének elismerésére. Lator László 1955 és 1989 között volt az Európa Könyvkiadó lektora, később főszerkesztője.

Az emlékplakettel járó elismerést a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át az irodalmárnak. Az Európa Könyvkiadó, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség közös rendezvényén köszöntötték tanítványai és tisztelői Lator Lászlót.

Borítóképünkön Lator László a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok nyitónapján a budapesti Vörösmarty téren 2016. júniusában. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában