Reneszánsztól napjainkig

2021.07.28. 11:06

Szabadtéri koncerttel várja az érdeklődőket az Anima Musicae Kamarazenekar

Az együttes célja új színt hozni a tradicionális zenekarok világába.

Az Anima Musicae Kamarazenekar Álmodozó nyári éjjel címmel ad szabadtéri koncertet csütörtökön Budapesten, az Óbudai Társaskör kertjében. Az esten Mendelssohn C-dúr vonósszimfóniája, Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr versenyműve, valamint Hugo Wolf Olasz Szerenád és Josef Suk Esz-dúr szerenád című műve szólal meg Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész közreműködésével.

Az Anima Musicae Kamarazenekar még 2010-ben alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Elmondásuk szerint az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Mindamellett pedig, hogy az együttes a tradicionális koncertek útján indult el, alapvető célja volt, hogy új színt hozzon a kamarazenekari koncertek világába is. Ennek megfelelően alakult ki a repertoárja is, amelyben a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában