nem sok esélyt adnak

2017.08.21. 12:55

Meggyőzően teljesítenek birkózóink

A kötöttfogású Lőrincz Tamás (75 kg) követte a negyeddöntőbe öccsét, Viktort (85 kg) és Korpási Bálintot (71 kg), miután második mérkőzését is megnyerte a párizsi birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

Párizs, 2017. augusztus 21. Lõrincz Viktor kezét emelik a magasa, miután 8-0-s technikai tussal gyõzött az indiai Ravinder Khatri ellen a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportja selejtezõjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

A korábban 66 kilóban versenyző, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, vb-bronzérmes ceglédi klasszis a könnyed, mindössze kétperces első meccs után a folytatásban Kajratbek Tugolbajevvel találkozott. A kirgiz birkózó keményen küzdött, nem igazán engedett akciót magán, de alapvetően csak a védekezéssel volt elfoglalva.

Már a mérkőzés első felében is Lőrincz akarata érvényesült, aki egyértelműen irányította az ütközetet, és intésekkel 2-0-s előnyhöz jutott, majd a szünet után nagyon okos birkózással tartotta meg a vezetést, s került ezzel a negyeddöntőbe.

Az elődöntőért az a dél-koreai Kim Hjeon Vu vár rá, akitől a 2012-es londoni olimpia 66 kilós fináléjában kikapott.

(Borítókép: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!