asztalitenisz-eb

2017.09.15. 16:45

Kikaptak a női pingpongosok

A magyar női válogatott 3-1-re kikapott a negyeddöntőben az orosz együttestől az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Luxembourgban, így a folytatásban az 5-8. helyért játszhat majd. A magyar férfi gárda megnyerte első pénteki mérkőzését.

A magyar nők két győzelemmel és egy vereséggel másodikként végeztek a csoportjukban a címvédő németek mögött, így csütörtök este egy csoportelsővel sorsolták őket össze. Az előző két kontinensviadalon bronzérmes oroszok a torna első szakaszában három győzelmet arattak, a fehéroroszoknál, a lengyeleknél és a franciáknál is jobbnak bizonyultak.

Az első meccsen két ismerős nézett egymással farkasszemet, Madarász Dóra és Polina Mihajlova ugyanis klubtársak Szekszárdon. Az első szettet magabiztosan nyerte a 24 éves magyar játékos, s a folytatásban is minden játszmában ő vezetett – a harmadikban már 6-0-ra is –, ennek ellenére a második és harmadik felvonás is a riválisé lett. A negyedikben is hasonló volt a forgatókönyv, sokáig Madarász volt előnyben, de a végén Mihajlova jutott két meccslabdához. Ekkor még sikerült a hárítás és az egyenlítés, de a döntő szettben a 31 esztendős, védekező stílusú ellenfél már nem hibázott, így az oroszok kerültek előnybe.

A második mérkőzésen az európai ranglistán nyolcadik Póta Georgina a nála jóval gyengébb játékerőt képviselő Olga Vorobjevábal (54.) csapott össze, de a várakozásokkal ellentétben ez a csata is szorosan alakult, leginkább azért, mert a két napja megfázással küzdő magyar játékos még mindig nem teljesen egészséges. Az első játszmát a 27 éves vetélytárs nyerte, és utána hiába irányított a nála öt évvel idősebb Póta, ismét döntő szettre került sor. Ebben Vorobjeva egy ideig tapadt a magyar pingpongosra, akinek azonban végül sikerült ellépnie, és 10-6-nál kihasználva az első meccslabdáját kiegyenlítette a párharcot.

A balkezes Pergel Szandra ellenfele Jana Noszkova volt, aki rendkívül koncentráltan játszotta végig a találkozót, s ennek meg is lett a jutalma. Megnyerte az első felvonást, és az elvesztett második után is az ő akarata érvényesült. Hiába állt többször is Pergel oldalán a szerencse, a harmadik és a negyedik játszma is Noszkováé lett, így ismét az oroszoknál volt az előny.

A negyedik párban Póta próbálta életben tartani a magyar reményeket, de – nem százszázalékos állapotban – a remek napot kifogó Mihajlovával ő sem bírt, így az oroszok jutottak a legjobb négy közé, s ezzel már biztos éremszerzők.

A magyar csapat legközelebb szombaton lép asztalhoz az 5-8. helyért zajló rájátszás első körében.

A magyar férfiak eközben 3-0-ra legyőzték az olaszokat a másodosztály felső ágának első fordulójában, így továbbra is versenyben vannak a második vonal legjobb helyezéséért (17.). Este vár még rájuk egy meccs, riválisuk a török csapat lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában