Davis kupa

2018.01.23. 15:32

Fucsovics vezeti a magyar csapatot Liege-ben

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton vezeti a magyar válogatottat jövő hétvégén a Liege-ben sorra kerülő Belgium-Magyarország Davis Kupa-párharcban.

Marton Fucsovics of Hungary waves after being defeated by Switzerland's Roger Federer during their men's singles fourth round match on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: William West

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint Fucsovics (80. a világranglistán) – aki Melbourne-ben Roger Federerrel szemben maradt alul – mellett Köves Gábor kapitány Balázs Attilát (206.), Piros Zsombort (557.), Borsos Gábort (950.) és Valkusz Mátét (844.) hívta be a csapatba.

A tavaly döntős belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak, az előző sorozatban a válogatottat erősítő Steve Darcis (88.) pedig tartalékként segíti őket – amint a belga szövetség tájékoztatásából kiderült.

A DK-találkozókat kemény pályán vívják jövő péntektől vasárnapig a liege-i Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok.

A párharcot eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, ám egy tavalyi szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős – a belga és a bajnok francia csapat – eldönthette, hol kíván játszani az első körben.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

Borítókép: Fucsovics a Federer ellen játszott melbourne-i nyolcaddöntő után.

AFP PHOTO / William West

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában