Torna

2018.01.13. 21:20

Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül idén

A májusban kezdődő versenyszezon legfontosabb állomása az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokság, valamint az októberi dohai világbajnokság lesz az Európa-bajnoki ezüstérmes tornász számára.

A Dunaferr SE sportolója az MTI érdeklődésére felidézte, hogy a tavaly áprilisi kolozsvári kontinensviadalhoz képest – amelyen egyéni összetettben második lett – októberben a montreali világbajnokságon „leépített” gyakorlatokkal versenyzett.

„Idén még az Európa-bajnoksághoz képest is szeretnék minden gyakorlatba egy kis pluszt beleépíteni”

- magyarázta.

Kovács legutóbb december elején, a mesterfokú bajnokságon versenyzett, ezután már csak levezető edzéseken vett részt.

„Ekkor már csak visszafogottabban, nem versenykörülmények között edzettünk, majd december 20-ától január 2-áig, az alapozás kezdetéig szünetet tartottunk” – mondta. Hozzátette, néhány hét múlva indul a felkészülése a májusban kezdődő versenyszezonra, amelynek legfontosabb állomása az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokság, valamint az októberi dohai világbajnokság lesz.

Kovács azt egyelőre nem tudja pontosan, hogy mely világkupa-állomásokon áll rajthoz.

„Hamarosan biztosan megbeszéljük, egyeztetjük az edzőmmel és a szövetségi kapitánnyal, hogy milyen versenyeken veszek majd részt” – fűzte hozzá.

Borítóképünkön Kovács Zsófia edz a Riói Olimpiai Arénában 2016. augusztus 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!