Európa-liga

2018.03.14. 13:00

Gulácsiék előnyből várják a visszavágót

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig 2-1-es előnyből, Kádár Tamás és a Dinamo Kijev pedig 2-2-es döntetlen után várja az Európa Liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóit.

3316606 08.03.2018 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi and Zenit's Anton Zabolotny during the last 16 match of the Europa League. Vladimir Astapkovich / Sputnik

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Vladimir Astapkovich

Mindkét magyar válogatott játékos együttesének jó esélye van a továbbjutásra, hiszen a lipcseiek azzal a Zenittel játszanak, amely két, 0-0-s döntetlennel kezdte az orosz bajnokság tavaszi szezonját, és hazája pontvadászatában csak az ötödik helyen áll. A Leipzig hétvégén ugyancsak 0-0-s döntetlent ért el a Stuttgart vendégeként.

Kádár Tamásék múlt csütörtökön a Lazio otthonában értek el értékes, sokgólos döntetlent, s mivel a bajnokságban is jó formát mutatnak – három győzelemmel és egy döntetlennel állnak 2018-ban -, jó esélyük van a továbblépésre a négy meccse nyeretlen olasz riválissal szemben.

A legnagyobb érdeklődéssel várt párharcban az Arsenal hazai pályán szeretné megőrizni az AC Milan otthonában kiharcolt kétgólos előnyt, míg az utóbbi években a Bajnokok Ligájában szép eredményeket elért Atlético Madrid magabiztos, háromgólos előnnyel léphet pályára Moszkvában, a Lokomotiv vendégeként.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

csütörtök:

Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 17.00 (az első mérkőzésen: 0-3)

Athletic Bilbao (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 19.00 (1-3)

Dinamo Kijev (ukrán)-Lazio (olasz) 19.00 (2-2)

Plzen (cseh)-Sporting Lisboa (portugál) 19.00 (0-2)

Zenit (orosz)-RB Leipzig (osztrák) 19.00 (1-2)

Arsenal (angol)-AC Milan (olasz) 21.05 (2-0)

Olympique Lyon (francia)-CSZKA Moszkva (orosz) 21.05 (1-0)

Salzburg (osztrák)-Borussia Dortmund (német) 21.05 (2-1)

Borítókép: Gulácsi Péter halássza el a labdát a hazai pályán elért győztes meccsen.

AFP / Sputnik / Vladimir Astapkovich

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában