Kamion Eb

2018.05.09. 12:36

Kiss Norbert a harmadik trófeájáért küzd

Harmadik Európa-bajnoki címéért száll harcba Kiss Norbert, a német Tankpool24-Mercedes korábbi kétszeres Eb-győztes pilótája a május végén kezdődő gyorsasági kamion Európa-bajnokságon, amelynek magyarországi versenyhétvégéjét június közepén rendezik a Hungaroringen.

Mogyoród, 2017. augusztus 26. Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Máthé Zoltán

A 2014-ben és 2015-ben bajnok szombathelyi versenyző és csapata a németországi Wörthben, a Mercedes kamiongyárának központjában mutatta be a 2018-as versenygépet, amely külső megjelenésében is megújult, javarészt fekete színű, és műszaki szempontból is fejlődött.

Kiss csapattársa a német Steffen Faas lesz az idén, Markus Bauer csapatfőnök pedig a magyar pilótát esélyesnek tartja a végső győzelemre is.

A 33 éves Kiss harmadik szezonját kezdi a német csapatnál, 2016-ban ötödik, tavaly pedig harmadik volt az összetett pontversenyben.

„Komoly eredmény az, hogy itt lehetünk a Mercedes teherautógyárában, és itt mutathattuk be a megújult kamionomat, hiszen az együttműködésnek köszönhetően beindulhattak olyan fejlesztések is, amiket eddig, privát csapatként, nehezebben tudtunk megoldani” – mondta Kiss Norbert. Hozzátette: a Mercedes kamionosainak legnagyobb közösségi platformja, a RoadStars program ebben az évben támogatója lett az istállónak.

„Nyilvánvalóan mindez nagy előre lépés nekem, és a csapatnak is, mert így

végre folyamatosan fejleszthetjük a motorunkat, amellyel a korábbi években le voltunk maradva az ellenfelekhez képest”

- jelentette ki a magyar versenyző.

A gyorsasági kamion Eb május utolsó hétvégéjén rajtol az olaszországi Misanóban, majd június 16-17-én a Hungaroringre látogat a mezőny. Magyarország után a Nürburgring, a Slovakiaring, a csehországi Most, a belgiumi Zolder és a franciaországi Le Mans következik, az idény pedig október elején a spanyolországi Jaramában zárul.

Borítókép: Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án.

MTI Fotó / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!