OTP Bank Liga

2018.05.05. 19:43

Nyert a Mezőkövesd, kikapott a Vasas

Vegyes eredmények születettek a szombati mérkőzéseken.

Az OTP Bank Liga mérkőzésein nyert a Mezőkövesd, kikapott a Vasas, döntetlent játszott a Balmazújváros az Újpesttel és legyőzte a Puskás Akadémiát a Haladás.

Vendéggyőzelem a diósgyőri stadionavatón

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől a szombati stadionavatón a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A DVTK – amelynél másfél hete Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando Fernandezt nevezték ki vezetőedzőnek – már nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A fordulót sereghajtóként kezdő, de győzelmével a kilencedik helyre előre lépő vendégcsapat öt nyeretlenül megvívott találkozó után győzött.

A Diósgyőr 2016 novembere óta nem futballozhatott saját pályáján, 26 hazai mérkőzést volt kénytelen albérletben lejátszani, szombaton viszont – amíg a közönség türelme tartott – igazán otthon érezhette magát. A pályára vonuló csapatokat piros-fehérbe „öltözött” szinte teli lelátó és hangorkán várta. A DVTK játékosai piros, erre az alkalomra készült egyedi mezben léptek pályára.

Az első félidőben leginkább az érződött, hogy egyik csapat sincs igazán jó formában, a felek nem vállaltak nagy kockázatot azzal, hogy nagy erőkkel támadtak volna. A Mezőkövesd tudatosabban futballozott, egyszer-kétszer megbontotta a hazai védelmet, a legnagyobb helyzet mégis a DVTK előtt adódott, amikor a 35. percben a Joannidisz a kapufára fejelt.

A második félidő kezdete előtt sikeres leánykérésre került sor a kezdőkörben a hazai B-közép közreműködésével.

Aztán a mérkőzés hasonlóan folytatódott, mint az első félidőben, de egy darabig görögtüzek okozta hatalmas füst miatt alig lehetet látni, mi zajlik a pályán. A DVTK próbálkozott támadásvezetéssel, de ötlettelenül, a Mezőkövesd pedig továbbra is szervezetten játszott. A hajrában a lelátóról felhangzott az egyértelmű kritika, hogy nagyon gyenge, amit a DVTK mutat. Pedig a vendégek győztes gólja még csak ezután, néhány perccel a vége előtt esett.

Kikapott és ismét kieső helyen a Vasas

A Paksi FC 1-0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban a Vasas FC vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában.

Sikerével a tolnai együttes továbbra is versenyben van az Európa Liga-selejtezőt jelentő harmadik helyezésért, a Vasas viszont ismét kieső helyre került a tabellán. A fővárosiak négy forduló óta nyeretlenek pályaválasztóként, a tolnaiaknak pedig ez volt sorozatban a negyedik veretlen meccsük idegenben.

Az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, a nagy hőségben leginkább a mezőnyjáték dominált. A fővárosiak valamivel többet kísérleteztek kapura lövésekkel, de komoly gólhelyzet nem alakult ki.

A második felvonásban változott a játék képe, többet volt a labda a paksiaknál, többet is kezdeményeztek, és a 75. percben egy szöglet után Hahn János góljával vezetéshez jutottak. Mint később kiderült, ez volt a vendégek győztes találata. A hajrában a bennmaradásért küzdő Vasas görcsösen próbálkozott, de nem tudott egyenlíteni.

A Vasas csapatába most tért vissza a sérülését követően Murka Benedek és Gaál Bálint, előbbi legutóbb augusztus közepén, utóbbi pedig decemberben játszott.

Döntetlen lett a kupaelődöntő visszavágójának főpróbája

A Balmazújváros 1-1-es döntetlent játszott otthon az Újpesttel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A két csapat szerdán a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján is találkozik egymással, a mostani eredmény ismétlése a lila-fehérek továbbjutását eredményezné, mivel az első meccset 2-1-re nyerték.

Szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, a második percben a korábbi Újpest-csatár, Andric szerzett vezetést a hazaiaknak. Újabb 120 másodpercen belül egyenlíthetett volna az Újpest, de Pauljevic ziccert rontott. A folytatásban a lila-fehérek futballoztak fölényben, de az egyenlítés elmaradt.

A fordulást követően is inkább a vendégek akarata érvényesült, a támadók azonban rendre rossz megoldást választottak. Végül a védő, Litauszki törte meg az eredménytelenséget, gól szerzett csapatának, amely ezt megelőzően sorozatban három idegenbeli fellépésén nem talált a kapuba. A hajrában is a vendégek támadtak többet, de az eredmény nem változott.

Megszakadt Szombathelyen a Puskás Akadémia jó sorozata

A kiesés elkerüléséért küzdő Haladás 3-2-re legyőzte szombaton a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. A szombathelyi együttes továbbra is veretlen új stadionjában, a felcsúti együttesnek viszont megszakadt a jó sorozata, a 23. kör óta most először kapott ki.

Két gyors góllal indult a találkozó. Előbb Andó-Szabó – kissé talán szigorúan – büntetőt ítélt, miután Szakály elbotlott Schimmer lábában, s a 11-est Henty magabiztosan értékesítette, majd a másik oldalon Mészáros 10 méterről vágta a bal felső sarokba a labdát. Ezután jobbára kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk szinte alig forogtak veszélyben.

A fordulást követően némileg többet tett az újabb gólért a vendégcsapat, vezetést mégis a hazaiak szereztek, ráadásul három percen belül kétszer is eredményesek voltak. Bár ezzel eldőlni látszott a meccs, egyik fél sem adta fel a további gólszerzés lehetőségét, s a felcsútiak egy kapufa után a duplázó Hentynek köszönhetően fel is zárkóztak. A hajrában azonban a Haladás eredményesen őrizte előnyét, így fontos három ponttal gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!