Gikszer a játékvezetésben

2018.06.24. 10:01

Műhiba történt, de nem óvnak a vízilabdás fiúk

Bátori Bence és Vladan Spaic páros kiállítása nem szakszerűen történt.

Budapest, 2018. június 23. Zalánki Gergõ (j) és a montenegrói Marko Petkovic a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjének fináléjában játszott Magyarország - Montenegró mérkõzésen a fõvárosi Duna Arénában 2018. június 23-án. A döntõt Montenegró nyerte ötméteresekkel, 13-11-re. MTI Fotó: Czagány Balázs

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) álláspontja szerint játékvezetői műhiba történt a férfi világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének szombati fináléjában – amelyet a magyar válogatott ötméteresekkel elveszített -, ennek ellenére nem óvják meg a mérkőzést.

Az MVLSZ honlapja szerint a Montenegró elleni meccs második negyedének végén, Bátori Bence és Vladan Spaic páros kiállításánál, az időkérésnél a szakemberek (például Molnár Péter, az MVLSZ ellenőri bizottságának elnöke) elmondása alapján – a honlapon nem részletezett módon – műhibát vétettek a bírók. Óvásra nem került sor, de Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, beadvánnyal fordulnak majd a nemzetközi szövetség (FINA) felé, hogy „több ilyen ne forduljon elő”.

A Duna Arénában rendezett torna döntőjéről az edző úgy vélekedett, nagyon jól játszott a montenegrói csapat, „nehéz volt vele egyáltalán meccsben maradni”.

„Ez sikerült, sőt volt esélyünk a győzelemre is, nem vallottunk szégyent. Megvan a győztes karakter a fiúkban, megmutatták, hogy előre tudnak lépni” – tette hozzá.

Märcz emlékeztetett, a csoportkörben kikaptak Montenegrótól, a fináléban döntetlent játszottak, hiszen a rendes játékidő 9-9-re végződött, és reményét fejezte ki, hogy legközelebb legyőzik őket.

„Az ötméteres-párbaj szerencse kérdése is, nekik ment jobban. Örülök, hogy ilyen szép hetünk volt, gratulálok a csapatnak” – fogalmazott a szakvezető.

A torna különdíjai közül kettőt is magyar vízilabdázó kapott, ugyanis Nagy Viktort a legjobb kapusnak, Vámos Mártont pedig a legértékesebb játékosnak (MVP) választották.

Borítókép: Zalánki Gergő (j) és a montenegrói Marko Petkovic a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének fináléjában játszott Magyarország – Montenegró mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 23-án. A döntőt Montenegró nyerte ötméteresekkel, 13-11-re.

Forrás: MTI / Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!