megállapodás

2019.10.18. 11:24

A MOB együttműködik a Katari Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kétoldalú együttműködési megállapodást kötött a Katari Olimpiai Bizottsággal, az erről szóló szerződést csütörtökön a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Joaan bin Hamad bin Kalifa al-Tani sejk írta alá Dohában.

„Az együttműködés fontos lépés a nemzetközi kapcsolatainkat tekintve, miután a katari emír, Tamim bin Hamad al-Tani sejk 2002 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Katar pedig – különösen a régióban – sport szempontjából különösen nagy befolyással bír. Több területen is látunk lehetőséget arra, hogy a kapcsolatainkat elmélyítsük” – idézte a mob.hu Kulcsár Krisztiánt.

A MOB korábban együttműködési megállapodást kötött többek között az algériai, az ausztrál, a cseh, a lengyel, a tajvani és a vietnámi, az idei, budapesti vívó-világbajnokság idején pedig az orosz nemzeti olimpiai bizottsággal.

Kulcsár Krisztián a Strand Világjátékok és a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlése miatt tartózkodik Dohában, ahol múlt vasárnap a kuvaitiakkal is együttműködést írt alá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!