Ország-világ

2021.05.22. 19:45

Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter vegyesen

Sorozatban öt Eb-győzelem után nem állhat a dobogó tetejére ebben a számban, de Katinka így is történelmet írt: minden idők legeredményesebb női úszója lett.

Budapest, 2021. május 22. A harmadik helyezett Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás döntõjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 22-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter vegyesen szombaton a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis 2:10.12 perces idővel csapott célba, és sorozatban öt Eb-győzelem után nem állhat a dobogó tetejére ebben a számban. Az aranyérmet ezúttal az izraeli Anastasia Gorbenko szerezte meg 2:09.99-es idővel.

A másik magyar, Sebestyén Dalma, 2:12.42-vel a hetedik lett.

A 32 éves Hosszú így is történelmet írt, ugyanis 24. Eb-érmét nyerte, ezzel a svéd Sarah Sjöströmöt megelőzve minden idők legeredményesebb női úszójává lépett elő.

A győztes izraeli Anastasia Gorbenko (k), az ezüstérmes brit Abbie Wood (b) és a bronzérmes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 22-én
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A rajt utáni pillangónál Hosszú csak negyedikként fordult, háton viszont megérkezett az élmezőnybe és mindössze három századmásodperces különbséggel második volt. Mellen leszakadt, fél másodperces hátrányt kellett volna ledolgoznia 50 méter gyors alatt, így végül harmadikként csapott célba.

A futam után Hosszú az M4 Sportnak azt mondta, elégedett az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével, főként annak fényében, hogy „munkából jön”, most „nagyon jó helyen van”.

A magyarok tizenkét éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve. Pénteken Szabó Szebasztián nyert 50 méter pillangón, illetve a 4x200 méteres női gyorsváltó lett második.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!