tervek

2021.05.14. 12:00

Nem akar hosszabb ideig Eszéken maradni Gyurcsó Ádám

Nem tudja elképzelni, hogy hosszabb távon a horvát labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Eszék (Osijek) játékosa maradjon Gyurcsó Ádám, akinek az idény végén lejár a szerződése a klubnál.

Hungary's midfieldr Ádám Gyurcsó is pictured prior to a friendly football match between Hungary and Ivory Coast on May 20, 2016 at Groupama Arena of Budapest. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A 20-szoros válogatott szélső az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a téli szünet alatt a rendszeres játéklehetőség reményében, az eszéki vezetőedző kérésére szerződött a Hajduk Splitből a rivális csapathoz, ám a szezon tavaszi részében kevés alkalommal tudott pályára lépni.

„Az edzésmunkámmal is elégedettek voltak, az edző sem mondott semmi rosszat a játékomra, azt viszont világossá tette, hogy abban a rendszerben, amit jelenleg játszik a csapat, nincs lehetőség arra, hogy folyamatosan pályára lépjek”

- nyilatkozta Gyurcsó, hozzátéve, hogy az átigazolása után ő is elkapta a koronavírus-fertőzést, ezért néhány hét kiesett a felkészüléséből, és a tervezettnél később tudott csatlakozni a kerethez.

„Tisztában voltam vele, hogy így nincs esélyem bekerülni a válogatott Európa-bajnoki keretébe, ezért nem is lepett meg, hogy a szövetségi kapitány nem hívott be”

- mondta a 30 éves futballista, aki a hátralévő két bajnoki mérkőzésen szeretne minél többet játszani, és jó teljesítményt nyújtani.

„Itt lejár a szerződésem, és nem is tudom elképzelni, hogy hosszabb távon maradjak. A nyár folyamán szeretném a lehető legjobb megoldást megtalálni, és bár kapkodni nem akarok, túl későn sem szeretnék döntést hozni, mert nem mindegy, hogy mikor tudok csatlakozni egy csapathoz a felkészülési időszakban”

- jelentette ki Gyurcsó.

Az eszéki együttes – amelyben a szintén válogatott Kleinheisler László is futballozik – sokáig versenyben volt a bajnoki címért a Dinamo Zagrebbel, azonban végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Borítókép: Gyurcsó még 2016-ban a válogatott színeiben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!