balesetmegelőzés

2021.07.02. 14:40

A közlekedésbiztonság javításáról egyeztetett a HUMDA a Nemzetközi Automobil Szövetséggel

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világszintű balesetmegelőzési kampányának eredményeiről, a résztvevő kormányok közlekedésbiztonsági tevékenységéről és a terület üzleti szerepelőinek aktív szerepvállalási lehetőségeiről egyeztetett Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szujó Zoltán az ügynökség főtanácsadója az FIA High Level Panel megbeszélésén Párizsban.

A szervezet közúti közlekedésbiztonsági munkacsoportja a közúti balesetek megelőzésének vezető képviselőit fogja össze a magán- és az állami szektorból.

Évente egyszer tartanak megbeszélést az FIA szervezésében a meghívott állami vezetők, illetve a gazdasági élet meghatározó szereplői annak érdekében, hogy megvitassák a közlekedésbiztonság aktuális kihívásait. A High Level Panel megbeszélést az FIA vezetőjének, Jean Todtnak az elnökségével rendezték meg. Hazánkat Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szujó Zoltán az ügynökség főtanácsadója képviselte a párizsi egyeztetéseken. Szóba kerültek többek között az üzleti élet képviselőinek aktív szerepvállalási lehetőségei, beszámoltak az FIA világszintű közlekedésbiztonsági kampányának eredményeiről, valamint egyeztették, hogy milyen eszközökkel segíthetők az egyes kormányok közlekedésbiztonsági tevékenységei.

Weingartner Balázs beszámolt az egynapos eseményen az FIA egyik közlekedésbiztonsági kampányához kapcsolódóan tett magyar felajánlásról: közúti motorozásban használatos védősisakokat adományozott Magyarország Kenyának. Jean Todt kampányának célja, hogy a kevésbé fejlett országokba is eljussanak a biztonságos közlekedéshez szükséges eszközök. Kenya ezek közé az országok közé tartozik, ezért adományozott Magyarország 6300 védősisakot a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével.

„A közlekedésbiztonság javítása és a halálos kimenetelű balesetek számának csökkentése kiemelt célja Magyarországnak, ennek eléréséért nagyon sok munkát végzünk, de ez nem érhet véget a határoknál.

Az FIA globális programjában való részvétellel ráadásul számos jó nemzetközi mintát ismerhetünk meg, amelyeket itthon is hatékonyan tudunk alkalmazni. A nemzetközi programokban büszkén veszünk részt, ezért is adományoztuk a motoros védősisakokat kenyai barátainknak” – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A HUMDA július végén egy közlekedésbiztonsági adománygyűjtő gálát is rendez Budapesten. A Forma–1 Magyar Nagydíj hétvégéjén tartják a jótékonysági estet, amelyen több F1-pilóta is részt vesz. A gála házigazdája Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Jean Todt, aki egyben az ENSZ főtitkárának közlekedésbiztonsági különmegbízottja. A befolyt összeget a közúti balesetek megelőzésére fordítják a világ leginkább érintett régióiban. Michelisz Norbert, a WTCR túraautó-világkupa 2019-es világbajnoka, a HUMDA igazgatósági tagja elsőként csatlakozott fő támogatóként az eseményhez.

„Autóversenyzőként talán nem meglepő, hogy imádok vezetni. Az viszont például a németországi Nürburgringen mindig meglepetést okoz, amikor a versenyzőtársak megtudják, hogy oda is kocsival érkeztem. A legtöbben a hosszabb utakra repülővel mennek, én viszont amíg lehet, inkább vezetek. Mivel így rengeteget vagyok úton, a közlekedésbiztonság régóta kiemelten fontos terület számomra, amelyet minden rendelkezésre álló eszközzel próbálok segíteni.

A versenypályán mindig én akarok lenni a leggyorsabb, viszont nekem is a biztonság a legfontosabb a közutakon, legyenek ezek Magyarországon vagy bárhol a világon.

Ezért is csatlakoztam fő támogatóként a HUMDA adománygyűjtő gálájához. Aki teheti és felelősséget érez a közlekedésbiztonság iránt, azt csak arra tudom biztatni, hogy álljon a nemes kezdeményezés mellé” – hangsúlyozta Michelisz Norbert.

„A gálavacsorán befolyt bevétel a leginkább érintett régiók programjai mellett lehetővé teheti egy hazai kampány megszervezését is a fenti célok elérése érdekében. A HUMDA már több hasonló kampányt is szervezett, de a közlekedésbiztonság pont az a téma, amelyről nem lehet eleget beszélni” – emelte ki Weingartner Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!