Ország-világ

2021.08.27. 12:47

Európa-liga: itt vannak a Fradi csoportellenfelei!

Nehéz csoportba került a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán: a magyar bajnokcsapat a német Bayer Leverkusennel, a skót Celtic Glasgow-val és a spanyol Real Betisszel szerepel azonos négyesben.

Budapest, 2021. augusztus 24. Az FTC játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 4. fordulójában játszott Ferencváros - Young Boys visszavágó mérkõzés végén Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én. Ferencváros-Young Boys 2-3, így az FTC 6-4-es összesítéssel alulmaradt svájci riválisával szemben, ezzel õsszel az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A zöld-fehérek – akik a svájci Young Boys együttesével szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében maradtak alul – sorozatban harmadik alkalommal indulnak európai kupasorozat főtábláján, 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében voltak érdekeltek.

Leverkusen az előző idényben a Bundesliga hatodik helyén végzett, míg a Celtic tíz év után veszítette el a bajnoki címet az ősi rivális Rangersszel szemben. A Betis hatodikként zárt a La Liga 2020/21-es idényében.

A magyar légiósokat Szalai Attila képviseli, a Fenerbahce védője csapatával a görög Olimpiakosz, a német Eintracht Frankfurt és a belga Antwerpen gárdájával találkozik majd.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért,

onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

A csoportkör mérkőzéseit szeptember 16-án és 30-án, október 21-én, november 4-én és 25-én, valamint december 9-én rendezik.

A nyoni sorsoláson átadták az előző El-idény legjobbjának járó elismerést, amelyet Gerard Moreno, a győztes Villarreal futballistája kapott, aki 12 mérkőzésen 7 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a sorozat legutóbbi kiírásában.

Az Európa-liga győztese a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, az El-döntőt a hatszoros győztes Sevilla otthonában rendezik május 18-án.

A csoportok beosztása:

Borítókép: az FTC játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros – Young Boys visszavágó mérkőzés végén Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában