október végén, novemberben térhet vissza

2021.10.11. 16:24

Babos Tímea: 85 százalékos állapotban vagyok

A női tenisz-világranglista 152. helyén álló magyar klasszis csípősérüléséből gyógyult fel.

Timea Babos (WTA 115) reacts during a tennis match between Belgian Bonaventure and Hungarian Babos, in the first round of the women's singles competition of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Monday 08 February 2021 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2021 edition of the Australian Grand Slam has been delayed by three week because of the ongoing pandemy. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON (Photo by PATRICK HAMILTON / BELGA MAG / Belga via AFP)

Forrás: PATRICK HAMILTON / BELGA MAG / Belga via AFP

Fotó: Belga via AFP

A 28 éves játékos – aki legutóbb július 13-án lépett pályára, amikor feladta első fordulós mérkőzését a budapesti tornán – a molcsapat.hu honlapján elmondta, lassan javul az állapota, és nagyjából egy hónap múlva versenyezhet újra. Előzőleg Wimbledonban sérült meg egy esés következtében.

„Ami javulhat, az szerencsére javult”

- fogalmazott a párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok teniszező. „A csípőm sajnos, ahogy az várható volt, nem gyógyul olyan ütemben, ahogy titkon reméltem, de erre figyelmeztettek a szakorvosok. Az Achillesem gyulladása elmúlt, így nagyon sok gyakorlatot tudok végezni. Azt mondanám, 85 százalékos állapotban vagyok. Napi több órát kitesz a fizikoterápia és amit lehet, kipróbáltam már. Mindezek mellett természetesen már teniszezem, futok, kondizok, szóval az életem lassan visszatér a számomra normális kerékvágásba, amiben nagy szerepe van a kondiedzőmnek, aki a párom, a fizikoterapeutáknak és természetesen édesapámnak, aki újra átvette az edzéseim irányítását”.

" data-instgrm-version="14">

 

View this post on Instagram

 

Az MTK játékosa időközben kicsúszott az első százból a WTA-rangsorban, és Gálfi Dalma, Bondár Anna és Udvardy Panna is megelőzte őt.

„Örülök a lányok sikereinek, hiszen ez a magyar teniszt is előremozdítja, és csak olyan, vagy még fényesebb sikereket tudok nekik kívánni, mint amilyeneket én elértem az elmúlt években, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Az út elején járnak a fiatalok, én pedig már túl vagyok az út nagyobbik részén. Persze még közel sem értem a végére, van még bennem jó eredmény” – tette hozzá Babos, aki párosban még mindig hatodik helyen áll a világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!