U23-as birkózó-világbajnokság

2021.11.02. 21:34

Lévai Tamás aranyérmet nyert Belgrádban

Az októberi felnőtt vb-n elért ötödik helye után Lévai Tamás hétfőn aranyérmet nyert a Belgrádban zajló U23-as birkózó-világbajnokságon, melynek első éremosztó napján Losonczi Dávid ezüstöt, Vitek Dáriusz pedig bronzérmet szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hétfői előcsatározások során magabiztosan menetelő Lévai a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának fináléjában az irániak felnőtt Ázsia- és junior világbajnokával, Amin Kavijaninedzsaddal csapott össze és egészen kiváló teljesítményt nyújtva diadalmaskodott. A magyar tehetség négypontos dobást mutatott be a meccsen, s lentről, illetve állásból is kiválóan védekezett, így 5-1-re győzött.

A nap másik magyar döntőse, a 87 kilogrammban szereplő Losonczi Dávid a kétszeres felnőtt Eb-bronzérmes orosz Alekszandr Komarovval találkozott és 9-0-ra kikapott.

A 130 kilós Vitek Dáriusz a helyosztón a svájci Delian Alishahit győzte le 3-1-re, amivel megszerezte a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezését.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!