Olimpiai álmok

2022.05.10. 19:05

Lázár Vilmost negyedszer választották a Magyar Lovassport Szövetség elnökének

A maratoni hosszúságú eseményen 280 klub képviseltette magát, és a visszalépések után egyedüli jelöltként induló Lázár Vilmos egyhangúlag kapott bizalmat újabb négy évre.

Lázár Vilmost kedden negyedszer választotta elnöknek a Magyar Lovassport Szövetség közgyűlése.

A maratoni hosszúságú eseményen 280 klub képviseltette magát, és a visszalépések után egyedüli jelöltként induló Lázár Vilmos egyhangúlag kapott bizalmat újabb négy évre. Az elnökség összetétele sem változott.

"2018-ra eljutottunk oda, hogy befejeztük a romeltakarítást, infrastruktúrában utolértük magunkat, illetve megteremtettük a biztos szakmai és gazdasági hátteret. Utána kezdődött a jövő építése, amit folytatni szeretnénk" - mondta az MTI-nek a kettesfogathajtóként 12-szeres világbajnok sportvezető.

Lázár Vilmos kifejtette, hogy vannak olimpiai álmaik, szerinte mindhárom ötkarikás szakágban van reális esély arra, hogy 1996 után már Párizsban ismét legyen magyar lovas olimpián. Úgy vélte, díjugratásban van a legjobb lehetőség erre, ezért abba fektették a legtöbb pénzt, de például a lovastusában versenyző Kaizinger Balázsnak is vettek két lovat annak reményében, hogy kijusson az olimpiára.

Forrás: MTI

Borítókép: Lázár Vilmos, a magyar csapat tagja hajt a Fábiánsebestyénben zajló kettesfogathajtó-világbajnokság díjhajtás versenyszámában 2015. szeptember 11-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!