Asztalitenisz

2022.07.05. 13:10

Bombaerős mezőnnyel rajtol a WTT Star Contender-verseny Budapesten

Az elhalasztott Grand Smash-torna helyett három rövidebb WTT-viadalnak ad otthont Budapest július 11. és 23. között.

Bombaerős mezőnnyel rajtol jövő hétfőn a BOK Csarnokban az asztalitenisz WTT Star Contender-verseny.

Az elhalasztott Grand Smash-torna helyett három rövidebb WTT-viadalnak ad otthont Budapest július 11. és 23. között. A jövő hétfőn kezdődő Star Contender erőssége alig marad el a topkategóriás GS-tornákétól.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint férfi egyesben asztalhoz áll például minden idők egyik legjobb játékosa, a kínai Ma Lung, akinek jó emlékei lehetnek a magyar fővárosról, ugyanis 2019-ben itt lett egyesben harmadszor világbajnok. Honfitársai közül az indulók között lesz Liang Csing-kun, Vang Csu-csin és Lin Kao-jüan is, de a közönségkedvencek közül nevezett a brazil Hugo Calderano, a japán Harimoto Tomokazu és a nigériai Aruna Quadri is, az európai élvonalat pedig többek között a tavalyi vb-n ezüstérmes svéd Truls Möregardh, a szlovén Darko Jorgic és a németek klasszisai, Timo Boll és Dimitrij Ovtcharov képviselik majd.

Hazai részről Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás a főtáblán kap helyet, míg András Csaba és Kishegyi Ákos a selejtezőben kezd.

Női egyesben a nevezési határidőig a világranglista első 21 helyezettjéből csak a 14. helyen jegyzett szingapúri Feng Tien-vej nem jelezte részvételi szándékát. A legjobb magyar, Póta Georgina 57.-ként a selejtezőben kezdhetne, de főtáblás szabadkártyát kapott, csakúgy, mint Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett. A hazai pályának köszönhetően ott lehet a selejtezőben Dari Helga, Nagyváradi Mercédesz és Imre Leila.

Az egyéni versenyszámok győztesei 10 ezer dollárt (körülbelül 3,8 millió forintot) kapnak.

Férfi párosban az Ecseki, Szudi és az András, Lakatos kettős főtáblás, női párosban a Madarász, Póta duóra igaz ez, míg az Imre, Nagyváradi és a Bálint, Hartbrich páros a selejtezőben kezd.

Vegyes párosban nem lesz selejtező, a legjobb 16 kettős a nyolcaddöntővel indít, köztük Ecsekivel és Madarásszal.

A jegyekhez a helyszínen lehet hozzájutni.

Borítókép: A kínai Ma Lung játszik a svéd Mattias Falck ellen a budapesti asztalitenisz-világbajnokság férfi egyes döntőjében a Hungexpón 2019. április 28-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!