Sportlövő-vk

2022.07.14. 11:20

Bronzérmes a női légpuskás csapat

A Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes bronzérmet nyert a női légpuskások csapatversenyében a Csangvonban zajló sportlövő világkupaversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint még szerdán 

a verseny rangsoroló, első szakaszában  a magyarok 941,7 körrel a második helyen végeztek, majd a nyolc között India, Dél-Korea és Csehország mögött a negyedik pozícióban végeztek.   

A negyedik hely azt jelentette, hogy csütörtökön a harmadik csehekkel a bronzért vívhatott külünmérkőzést a magyar trió, mely végül 16-8-ra felülmúlta a Lucie Brazdova, Sabina Thurnwaldova, Aneta Brabcova összetételű hármast.   

Az éremmeccsen a szabályok értelmében minden sorozatban a három sportlövő eredményét összeadták mindkét oldalon, és amelyik nemzet a nagyobbat lőtte, az két pontot kapott az adott körben, döntetlennél pedig egy-egy pont járt mindkét válogatottnak.   

A magyar küldöttség ezzel már a negyedik érmét gyűjtötte a dél-koreai világkupán. Hétfőn Mészáros szerzett bronzérmet a légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült légpisztolyban Major Veronikának is, szerdán pedig a légpuska vegyespáros versenyben lett második a Mészáros, Péni István alkotta kettős.

Forrás: MTI

Borítókép: Mészáros Eszter a női 10 méteres légpuska versenyszám selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában