Vitorlázás

2022.08.10. 13:18

Hatodik helyen végzett Érdi Mária Marseille-ben

A kétszeres olimpikon futamot is nyert a Coach Regattán az ILCA 6 osztályban.

Érdi Mária a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének női Laser Radial hajóosztályában az Enosima Jachtkikötõben 2021. július 25-én.

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Érdi Mária a hatodik helyen végzett a 2024-es párizsi olimpia vitorlásversenyeinek otthont adó Marseille-ben.

A kétszeres olimpikon futamot is nyert a Coach Regattán az ILCA 6 (volt Laser) osztályban – tájékoztatta csapata az MTI-t.

A top 20-ból mindenki hajóba ült Franciaországban. Jó volt látni, hogy ki hol tart éppen. Ezért is különösen örülök annak, hogy végig az élmezőnyben mentem

– nyilatkozta az MVM SE sportolója, aki hozzátette, számára Marseille amúgy is kedvenc helyszínnek számít:

2018-ban ott volt a Világkupa-döntő, ahol ezüstérmes lettem. kifejezetten jó pályának számít.    

 

A többszörös korosztályos vb- és Eb-érmes vitorlázó jelezte: a következő edzőtábor Cagliariban lesz, ahol amerikaiakkal készül, ezt követően Hollandiában, Hágában ül hajóba a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb tesztversenyén, majd októberben a texasi vb következik.

Borítókép: Érdi Mária a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének női Laser Radial hajóosztályában az Enosima Jachtkikötõben 2021. július 25-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!