Bundesliga

2022.08.15. 18:25

Két mérkőzésre eltiltották Szoboszlai Dominikot

Az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgóját szombaton az 1. FC Köln elleni mérkőzés első félidejének hosszabbításában állítottak ki.

Szoboszlai Dominik.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Két bajnoki mérkőzésre eltiltották Szoboszlai Dominikot, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgóját, akit szombaton az 1. FC Köln elleni mérkőzés első félidejének hosszabbításában állítottak ki.

A német szövetség hétfőn hozta meg fegyelmi döntését, amelyet a játékos elfogadott, ezért kihagyja az Union Berlin és a Wolfsburg elleni meccseket a Bundesligában.

A 24-szeres válogatott szélső a felezővonal közelében cselezett, Florian Kainz pedig a mezénél fogva visszahúzta. Benjamin Brand játékvezető a sípjába fújt, szabadrúgást ítélt a házigazda lipcsei csapatnak, Kainz ennek ellenére nem engedte el Szoboszlai mezét, aki hátra lendítette bal karját, és eltalálta ellenfele nyakát, ezért kapott piros lapot, felnőtt pályafutása során először.

A mérkőzés 2-2-es döntetlenre végződött, Szoboszlai csapat- és honfitársai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót.

Borítóképünkön Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!