Labdarúgó NB I

2022.09.03. 16:58

A Paksot is legyőzte otthon az újonc Kecskemét

Az újonc Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

A lilák saját közönségük előtt továbbra is veretlenek

Forrás: Kecskeméti TE/Facebook

Fotó: Reti Attila

A lilák ezzel saját közönségük előtt továbbra is veretlenek, három győzelem és egy döntetlen a mutatójuk otthon, a tabellán pedig visszavették a harmadik pozíciót.

   OTP Bank Liga, 7. forduló:
Kecskeméti TE-Paksi FC 3-1 (0-0)
--------------------------------
Kecskemét, v.: Csonka
   gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)
   sárga lap: Djuranovic (30.), Belényesi (42.), illetve Nagy R. (65.)

   Kecskeméti TE:
   --------------
Varga Be. - Szalai G., Szabó A., Belényesi - Katona M. (Szuhodovszki, a szünetben), Nagy K. (Sági, 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L., 72.), Zeke - Tóth Ba. (Buna, 92.), Djuranovic (Katona B., a szünetben)

   Paksi FC:
   ---------
Rácz - Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár (Szélpál, 72.), Szabó J - Balogh, Haraszti, Windecker (Papp, 10.), Szabó B. (Osváth, a szünetben) - Hahn (Nagy R., 59.), Varga B.
   

Teljes volt a fejetlenség a kezdés után a paksiak középpályáján, amelyen gyakorlatilag átrohantak a hazaiak, de nem tudták kihasználni a percekig tartó zavart: előbb Djuranovic hagyott ki egy ziccert, majd Banó-Szabó az általa kiharcolt büntetőt a kapufára rúgta.

Waltner Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, Windecker a helyszíni információk szerint már a bemelegítésnél sem érezte jól magát. A Paks rendezte sorait, de egészen a félidő hajrájáig a Kecskemét futballozott veszélyesebben. A tolnaiaknak a 38. percben egy támadáson belül aztán nagyjából öt gólszerzési lehetőségük volt, végül mégsem ünnepelhettek gólt.

Mindössze két perccel a fordulást követően vezetést szerzett a Kecskemét, a szünetben pályára lépő Katona Bálint tökéletes cserének bizonyult. Húsz perccel a befejezés előtt nem mindennapi jeleneteket láthatott a közönség, Banó-Szabó értékesített egy ziccert, a játékvezető azonban lest jelzett. A kecskeméti futballistát lecserélték, eközben azonban a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem volt lesen, így gólörömét már a kispadnál "mutathatta be".

A Paks a hajrára Sajbán találatával nyíltá tette az összecsapást, a 88. percben azonban eredményes volt egy másik csere, Szabó Levente is, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd egy csodálatos csellel kapura tört és végül éles szögből nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!