Tenisz

2022.09.16. 07:09

Fucsovics győzelmével kezdett válogatottunk a Davis Kupában

Fucsovics Márton győzelmével kezdett a magyar teniszválogatott az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapján.

Fucsovics Márton Flushing Meadowsban 2022. augusztus 31-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Justin Lane

A magyar éljátékos – aki 91. a világranglistán – Vjacseszlav Bielinszkijjel (605.) csapott össze a párharc első mérkőzésén, az ATP-rangsorban lévő különbség a nyíregyházi sportoló sima sikerét ígérte. A 19 éves ellenfél jobbára a legalsó kategóriának számító 15 és 25 ezres ITF-tornákon szerepel, ehhez képest komoly ellenállást tanúsított, ám 3:3-nál elvesztette az adogatását. A 31. helyen is megfordult magyar 5:3-nál kiszerválta a játszmát, így 43 perc elteltével szettelőnybe került a SEB Arenában, ahol mintegy 200 néző figyelte az eseményeket.

A folytatásban a 30 éves Fucsovics még pontosabban és türelmesebben ütött, az addig erőn felül teljesítő ukrán pedig hibázni kezdett, és a magyar hamarosan 5:1-re elhúzott. A válogatott vezére 5:2-nél meccslabdát szalasztott el, de egy újabb brékkel bebiztosította sikerét, a találkozó 1 óra 33 percig tartott.

– Nem volt könnyű, de a Davis Kupában minden meccs nehéz – kezdte összegzését Fucsovics Márton.

– Az volt a kulcs, hogy jól irányítottam hátulról, és a meccs második felében jól szerváltam. Erős voltam mentálisan és fizikálisan is, ennek köszönhetem a győzelmet – tette hozzá.

A folytatásban Piros Zsombor (159.) következik Vladiszlav Orlov (530.) ellen.

Pénteken a párost Fucsovics és Marozsán Fábián (179.) játssza Ilja Beloborodkóval (474.) és Vladiszlav Manafovval (1517.). A további két egyest Fucsovics-Orlov és Piros-Bielinszkij felállásban bonyolítják le a vilniusi csarnok kemény pályáján. Az ellenfél az országban zajló háború miatt választotta a litván fővárost semleges helyszínként. Ha a magyar válogatott nyer, jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.

Ukrajna-Magyarország 0–1

állás az első egyes után
Vjacseszlav Bielinszkij–Fucsovics Márton 3:6, 2:6
később:
Vladiszlav Orlov–Piros Zsombor
pénteken:
Ilja Beloborodko, Vladiszlav Manafov–Fucsovics Márton, Marozsán Fábián
Vladiszlav Orlov–Fucsovics Márton
Vjacseszlav Bielinszkij–Piros Zsombor
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!