Labdarúgó NB I

2022.09.04. 17:47

Megszakadt a Kisvárda veretlenségi sorozata

A Kisvárda házigazdaként 1-0-ra kikapott vasárnap a Budapest Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Forrás: kisvardafc.hu

Fotó: Moricz Csaba

Az előző szezonban ezüstérmes, jelenleg listavezető hazai együttes az első hat fordulóban két döntetlen mellett négyszer győzött.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
----------------------------------------------
Várkerti Stadion, 2452 néző, v.: Andó-Szabó
   gólszerző: Lukic (34., 11-esből)
   sárga lap: Melnyik (3.), Hindrich (32.), Asani (67.), illetve Bocskay (43.), Tamás K. (51.), Kocsis (67.)

   Kisvárda:
   ---------
Hindrich - Hej (Peteleu, a szünetben), Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Ötvös, Makowski, Melnyik (Karabeljov, a szünetben) - Asani (Vida K., 74.), Mesanovic, Camaj (Ilievski, 74.)

   Honvéd:
   -------
Szappanos - Szabó A., Prenga, Cirkovic, Tamás K. - Gomis, Mitrovic (Jónsson, 61.), Bocskay - Kocsis (Zsótér, 88.), Lukic (Samperio, 61.), Kerezsi (Lovric, 78.)

Török László vezetőedző ezúttal is igyekezett pihent játékosokat bevetni, ezért hat helyen változott a hazai csapat összeállítása, a Paks elleni, szerdai mérkőzéshez képest, míg a vendégeknél Tam Courts négy saját nevelésű játékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra.

A kellemes időben rendezett mérkőzés első félidejében kiegyenlített játék zajlott a pályán, az első húsz percben némileg váratlanul a Honvéd kezdeményezett, illetve támadott többet, de nem volt kapura veszélyes, mint ahogy a "megfontoltan" futballozó Kisvárda sem. A vendégek büntetőből szereztek vezetés, Kerezsi próbált rácsapni a labdára, Hindrich pedig elkaszálta őt, a tizenegyest Lukic értékesítette. Összességében sok volt a rontott passz, és alig akadt szépen felépített támadás.

Két cserével lépett pályára a második félidőre a hazai csapat, amely igyekezett aktívabban futballozni. Ez labdabirtoklásban és támadásvezetésben, később sorozatos szögletrúgásokban mutatkozott meg. A hazaiaknak egy lesgól jött össze, a szervezetten játszó Honvéd pedig komoly helyzet nélkül gyűjtötte be a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!