Eredmény

2022.10.30. 14:17

Két érmet is szereztek a magyarok a korosztályos karate-világbajnokságon

Egy ezüst- és egy bronzérem jutott a magyaroknak a törökországi Konyában megrendezett kadet, junior és U21-es karate-világbajnokságon.

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség Facebook oldala

Egy ezüst- és egy bronzérem jutott a magyaroknak a törökországi Konyában megrendezett kadet, junior és U21-es karate-világbajnokságon.

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint Loyal Lili a junior (16-17 évesek) lányok 59 kilogrammos súlycsoportjában második lett, Kopfer Anna pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kadet (14-15 évesek) lányok mezőnyében, a +54 kilósok között. Mindkét magyar fiatalnak ez volt az első, világversenyen szerzett érme.

A korosztályos magyar karateválogatott ezzel teljesítette a célkitűzést, mivel a szakvezetés előzőleg egy-három érem megszerzését fogalmazta meg elvárásként - olvasható a tájékoztatásban.

A vb-n 105 ország mintegy 1850 fiatal versenyzője vett részt, a magyar színeket 26-an képviselték.

A Tokióban az olimpián is bemutatkozott sportág következő világbajnokságát Magyarország rendezi, 2023 őszén felnőtt vb lesz Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!