Nincs még vége

2022.12.07. 23:24

Nem csitulnak a kedélyek a Liu fivérek távozása körül

A két sportoló Budapesten tárgyal az elválás feltételeiről – adta hírül a Magyar Nemzet.

A nézők köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzés előtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Két napja Budapestre érkezett Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, hogy tárgyaljanak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) vezetőivel arról, milyen feltételekkel folytathatják a pályafutásukat más ország – minden bizonnyal Kína – színeiben – írja a Magyar Nemzet.

 Kedden Orbán Viktor is elbúcsúzott az olimpiai bajnok testvérpártól a Facebook-oldalára feltett közös képpel.

Ezt a gesztust többen úgy értelmezték, hogy Magyarország nem gördít akadályt a fivérek távozásának útjába. Ez aligha felel meg a valóságnak. Az MOKSZ korábban azt közölte, hogy 

csak akkor engedi el a két olimpiai bajnokot, ha visszafizetik azt a pénzt, amit a legutóbbi olimpiai ciklus négy éve alatt rájuk költöttek. 

Erről szerződés is van, tehát vitának nincs helye. Persze akadnak kérdéses tételek, éppen ezért a tényleges összeg bizonytalan, de hogy fizetni kell – s nyilván Kínának, nem a testvérpárnak –, az aligha képezheti vita tárgyát. Erről árulkodik Kósa Lajos, az MOKSZ elnökének korábbi nyilatkozata is.

Költségvetési pénzből gazdálkodunk, a felkészülési támogatás visszafizetésétől nincs is jogunk eltekinteni. Hiszen mi azért készítjük fel ezeket a sportolókat magyar költségvetési forrásból, hogy Magyarországnak hozzanak eredményeket. Nyilvánvaló, hogy az előző hároméves időszak felkészülésének hatása masszívan benne lesz az elkövetkező három év eredményeiben, ezt könnyű belátni – mondta korábban Kósa Lajos az Indexnek.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!