Labdarúgó NB I

2023.03.04. 16:36

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati eredményei

A Kecskemét egygólos meccsen nyert a Kisvárda otthonában, a Paks hazai pályán győzte le a Zalaegerszeget, a MOL Fehérvár pedig az idén először győzött a bajnokságban, az utolsó helyezett Vasassal szemben gyűjtötte be a három pontot szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A gólszerző fehérvári Schön Szabolcs Gergő és Uram János, a Vasas kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Vasas FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. március 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Fehérvár fontos három pontot szerzett a Vasas ellen

A MOL Fehérvár odahaza 2-1-re legyőzte a sereghajtó Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának utolsó szombati összecsapásán.

A kiesési rangadó Fehérvár-fölénnyel indult, amely a 15. percben érett góllá: egy védelmi hibát kihasználva Schön Szabolcs volt eredményes. Nem tartott sokáig a hazai vezetés, mert egy újabb védelmi megingást ezúttal a Vasas büntetett meg Urblík József révén. Mezőnyfölénybe került a fővárosi gárda, ám a szünetig nem tudott újabb gólt szerezni.

A fordulást követően átvette a játék irányítását a Fehérvár, a vendégek azonban magabiztosan védekeztek, őrizték az egy pontot. Ment előre a hazai csapat, de a kapu előtt többnyire rossz megoldásokat választottak a játékosok. Amikor nem, akkor ismét előnybe kerültek, Kenan Kordo lőtt a kapuba. A Vasas feladta a masszív védekezést, megpróbált egyenlíteni, de erre a fehérváriak nem adtak esélyt.

Győzelmükkel a székesfehérváriak átmenetileg 5 pontra növelték előnyüket a kieső helyen állókhoz képest.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

MOL Fehérvár FC - Vasas FC 2-1 (1-1)
MOL Aréna Sóstó, 2563 néző, v.: Erdős
gólszerző: Schön (15.), Kodro (78.), illetve Urblík (28.)
sárga lap: Heister (45+4.), illetve Berecz (53.), Otigba (90+2.)

Fehérvár:
Kovács D. - Nego, Fiola, Larsen, Heister - Csongvai, Flores - Katona M. (Kastrati II, 63.), Houri (Alef, 89.), Schön - Kodro

 Vasas:
Uram - Baráth, Litauszki (Hidi, 24.), Otigba, Iyinbor, Silye (Cipf, 83.) - Hinora, Urblík (Márkvárt, 67.), Berecz (Feczesin, 83.) - Holender, Zimonyi (Ihrig-Farkas, 67.)

Hazai pályán győzött a Paks

Megszakította rossz hazai sorozatát a Paks,  3-1-re legyőzte szombaton a vendég Zalaegerszeget. 

Jól kezdett a vezetőedzőként 150. élvonalbeli mérkőzésén irányító Bognár György csapata, a hazaiak ugyanis nagyon hamar vezetéshez jutottak, majd húsz perc elteltével már kétgólos előnyben voltak. A labdabirtoklási arány ugyanakkor teljesen kiegyenlített játékképet mutatott, de a Paks veszélyesebb volt a kapura, melyet ötször vett célba és kétszer talált el. Ugyanez az arány a zalaegerszegieknél kettőből kettő volt, és még a szünet előtt sikerült szépíteniük.

Fordulás után a szünetben hármas cserével felfrissített vendégegyüttes nem tudott jelentős mértékben változtatni a játék képén, ráadásul kisvártatva megint kétgólos hátrányba került a duplázó Windecker József második találata után. A lefújásig változatlanul alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, a Paks még lesgólig is jutott, de a három pont otthon tartása nem forgott igazán veszélyben.

A Tolna vármegyei együttes így három nyeretlenül megvívott hazai bajnoki meccs után diadalmaskodott ismét, ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán. A ZTE ugyanakkor egymás után harmadszor kapott ki idegenben az élvonalban.

Paksi FC-Zalaegerszegi TE 3-1 (2-1)
Paks, v: Vad II
gólszerzők: Varga B. (6.), Windecker (20., 62.), illetve Grezda (33.)
sárga lap: Kádár (27.), Vas (54.), Haraszti (64.), illetve Grezda (52.), Csóka (87.)

Paks:
Simon - Kinyik, Kádár, Vas - Osváth, Windecker (Sajbán, 78.), Papp, Szabó J., Bőle (Szélpál, 64.) - Varga B. (Hahn, 84.), Böde (Haraszti, 64.)

ZTE:
Demjén - Huszti (Mim, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi - Ubochioma, Sankovic, Lesjak (Tajti, a szünetben), Németh D. (Baloteli, 72.) - Szalay (Ikoba, a szünetben), Grezda (Kovács B., 54.)

A Kisvárda otthonában sem szakadt meg a Kecskemét veretlenségi sorozata

 A kecskemétiek nyolc kör óta veretlenek az élvonalban, ugyanakkor ebben a sorozatban csak a második győzelmüket aratták. A szombati sikerükkel a Kisvárdával szemben növelték előnyüket a tabella második helyén.

A gól nélküli első félidőben a Kisvárda futballozott némi fölényben, de a Kecskemét járt közelebb a gólszerzéshez, egyszer azonban Petkovic védett bravúrral, másodszor pedig Banó-Szabó célzott pontatlanul, pár centivel.

A szünet után átvette a kezdeményezést a Kecskemét és Katona remek lövésével megszerezte a vezetést. Ezt követően a vendégek átadták a területet riválisuknak, és a biztos védekezés mellett a kontrákra rendezkedtek be.

A Kecskemét rendkívül fegyelmezetten védekezve ellenfelének szinte esélyt sem hagyott az egyenlítésre, így elvitte a három pontot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 0-1 (0-0)

Kisvárda, v.: Bognár
   gólszerző: Katona B. (56.)
   sárga lap: Ötvös (34.), Melnyik (52.), illetve Meszhi (21.), Szabó A. (45+1.), Vágó L. (45+2.)

Kisvárda Master Good:
Petkovic - Hej, Kovacic, Széles, Leoni (Alic, 78.) - Karabeljov (Navrátil, 88.), Ötvös - Melnyik, Makowski, Camaj (Vida, 78.) - Mesanovic (Spasic, a szünetben)

Kecskeméti TE:
Varga B. - Vágó, Szabó A., Belényesi - Nagy K., Szuhodvoszki (Rjasko, 92.), Mehszi (Nikitscher, a szünetben), Zeke - Banó-Szabó (Szalai G., 75.), Tóth B. (Horváth K., 84.), Katona B. (Májer, 75.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!