Kézilabda

2023.03.07. 10:28

Kiderült az első jelentkező személye a szövetség elnöki posztjára

Ilyés Ferenc, a válogatott volt csapatkapitánya bejelentette, hogy indul a Magyar Kézilabda-szövetség elnöki posztjáért.

Ilyés Ferenc, a Grundfos Tatabánya KC játékosa a dán játékosok gyűrűjében a férfi kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének TTH Holstebro - Grundfos Tatabánya KC mérkőzésén a dániai Holstebróban 2019. április 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Johnny Pedersen

Ilyés Ferenc, a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya korábbi klasszisa a Nemzeti Sportnak adott interjújában jelentette be, hogy megpályázza az elnöki posztot. Egyben cáfolta, hogy Kocsis Máté találta volna ki ezt a megoldást, bár először vele konzultált, miután megtudta, hogy a Fidesz frakcióvezetője nem jelölteti magát újra, majd úgy döntött, kandidáltatja magát. Ezután beszélt a sportág több szereplőjével, akik pozitívan reagáltak az ötletére. Fontos döntés, hogy főállású elnök lenne, azaz minden percét a magyar kézilabda egészének szentelné, és feladná a jelenleg Tatabányán végzett munkáját – írja a Magyar Nemzet.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt években mit csinált volna, azaz a jövőben mit csinálna másképp, ezt válaszolta:

– A sportág tömegesítése megtörtént, a szükséges létesítmények, az infrastruktúra megépült, az utánpótlás-korosztályokban tarolunk. Kocsis Máté éppen a Nemzeti Sportnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy építeni csak a jövőt lehet, a jelent készen kapjuk. Az elmúlt években elvégzett munkának köszönhetően az alapok szilárdak, a magyar kézilabda egyedi lehetőségek előtt áll. Ezeket ki kell használni. Ezért kardinális kérdés a sikeres utánpótlás-játékosok átvezetése a felnőttválogatottba. Első lépésként meg kell vizsgálni, hogy a nehézségek csak akkor jelentkeznek-e, amikor az adott játékosok a korosztályos csapatokból kiöregednek, vagy korábbról erednek, mélyebben gyökereznek, és már a képzésben is bajok vannak.

Arról, hogy ki lehet ellenfele az elnökválasztáson, ezt mondta:

Nem tudom, de egyrészt nekem a saját programomra, tennivalómra kell koncentrálnom, másrészt nem tekinteném ellenfélnek őket, mert bárki is lesz az elnök, neki nem magát, hanem a magyar kézilabdázást kell építenie, pontosabban szolgálnia. Különben semmi értelme az egésznek.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!