belgrádi ütközet

2017.08.16. 13:58

Csütörtökön pályára lép a Vidi

Ellenfele, a szerb Partizan Beograd büntetése miatt mindössze száz néző előtt játszik csütörtökön a Videoton FC a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén.

Felcsút, 2017. augusztus 3. A székesfehérvári Juhász Roland a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ harmadik fordulójában játszott Videoton FC - Girondins Bordeaux visszavágó mérkõzés után a felcsúti Pancho Arénában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

A székesfehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland elmondta, szívesebben játszott volna telt ház előtt még akkor is, ha tisztában van vele, milyen hangulat várt volna rájuk vendégként a Partizan stadionjában.

„Nem az első tétmeccsem lesz, amelyet zárt kapuk mögött kell játszanunk. Nem szeretem az ilyen találkozókat, hiszen a labdarúgás a nézőkért, a szurkolókért van, nélkülük nem az igazi a játék” – fogalmazott a korábbi válogatott védő, aki hét évvel ezelőtt a belga Anderlecht színeiben a Bajnokok Ligája selejtezőjében már futballozott a Partizan otthonában.

Az európai szövetség (UEFA) azért büntette meg a belgrádi klubot, mert szurkolói nacionalista feliratokkal és sértő rigmusokkal fogadták a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a görög Olimpiakosz elleni meccsen pedig petárdákat és műanyag palackokat dobáltak a pályára.

Juhász kifejtette, hogy harcos mérkőzésekre számít, ugyanakkor úgy véli, a két együttes nem esik majd egymásnak:

„Szerintem az első találkozón mi és az ellenfelünk is óvatosan fog futballozni. Marko Nikolic vezetőedző nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően felkészített bennünket a Partizanból”.

Érdekesség, hogy a Videoton trénere az előző idényben éppen a Partizan szakmai munkáját irányította, vezetésével pedig a bajnokságot, illetve a kupát is megnyerte a csapat.

A fehérváriaknál Asmir Suljic és Varga József eltiltás, Vinícius és Kovács István sérülés miatt biztosan nem játszik csütörtökön. A szerbek közül Uros Djurdjevic, valamint a korábban Újpesten futballozó Neboja Kosovic hiányozhat, mindketten sérültek.

A Videoton az EL-selejtezőben korábban a máltai Balzant, az észt Nömme Kaljut és a francia Girondins Bordeaux-t búcsúztatta. A Partizan a BL-selejtezőben előbb továbbjutott a Buducnost Podgoricával szemben, majd az Olimpiakosz jobbnak bizonyult nála, ezért átkerült az Európa Ligába.

A belgrádi mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik. A találkozót a skót John Beaton vezeti. A visszavágó jövő hét csütörtökön 20 órakor kezdődik Felcsúton. A párharc győztese az EL csoportkörébe jut.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában